Månadens spelare: Simon Jeppsson

Som vanligt utser TV4:s handbollsmagasin Avkast månadens bästa spelare i Handbollsligan. Den här gången blev det Simon Jeppsson, Lugis kanonskytt, som tog hem priset.

Simon Jeppsson leder skytteligan och ligger trea i assistligan. Egentligen räcker det som motivering, men Avkasts jury framhåller även Jeppssons nyckelroll i Lugi.

– Simon styr allt anfallsspel och kan både hitta passningar, göra genombrott och skjuta utifrån. Han kan ju göra mål från 32 meter om han vill, konstaterar Avkastjuryn.

Före detta landslagsspelaren Mattias Gustafsson gästar dagens avsnitt av Avkast och betonar det svåra i att försvara sig mot Simon Jeppsson.

– Det går inte att försvara sig på ett traditionellt sätt mot Jeppsson eftersom han har så bra skott och kommer så högt upp i luften, konstaterar han. 

 Simon själv blir glad över utmärkelsen, men vill inte själv svara på om utmärkelsen är välförtjänt. Han framhåller istället att Lugi som lag har gått bra under hela hösten. Jeppsson berättar också i Avkast att drömmen är att ta steget utomlands efter säsongen. Simons tränare Tomas Axnér stödjer ett sådant beslut.

– Jag har tränat SImon sedan han var 17 och jag känner att varken Lugi eller jag kan utveckla honom mer. 

 Avkast sänds ikväll kl 21:00 på TV4Sport och Cmore.se. Programmet går dessutom att se på TV4 Play i efterhand. 

Zlatan Ibrahimovic missar EM

Zlatan Ibrahimovic missar EM.
Svenskens knäskada stoppar honom från spel.
- Jag har idag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar, säger Janne Andersson.

Timrå klart för SHL

Timrå spelar i SHL nästa säsong. Det står klart efter seger över Björklöven med 5-0 på onsdagskvällen. Timrå vann finalserien i Hockeyallsvenskan med total 4-1.

Växjö firade klubbens tredje SM-guld

Växjö besegrade Rögle med 6-2 i den femte SM-finalen och vann finalserien med totalt 4-1. Pontus Holmberg blev tvåmålsskytt och utsågs till slutspelets mest värdefulle spelare.

Möt bollkonstnären från Färöarna

När finalspelet i handboll inleds finns all anledning att hålla ett extra öga på Elias Skipagötu. 18-åringen från Färöarna är en av världens allra största talanger.

Handbollsprofilen Loui Sand gör comeback

Den tidigare landslagsspelaren Loui Sand gör comeback. 28-åringen har gjort sin första träning med allsvenska Kärra. -Det kändes så rätt på alla sätt, säger Sand till Aftonbladet.

Chelsea klart för CL-final

Chelsea är klart för final i Champions League. Det står klart efter att London-klubben besegrat Real Madrid med 2-0 på Stamford Bridge på onsdagskvällen.

Svenska toppdomare undanhöll miljonbelopp för Skatteverket

Domarbasen Stefan Johannesson, samt kollegorna Mohammed Al-Hakim och Martin Strömbergsson, har i flera år undvikit att betala skatt på ersättning från Uefa, avslöjar Fotbollskanalen.
Totalt rör det sig om ett miljonbelopp som trion valt att inte redovisa för Skatteverket - förrän alldeles nyligen.

Falun är svensk mästare i innebandy

Det blev Falun som fick lyfta SM-pokalen efter att ha vänt finalen mot Storvreta. Dalalaget vann med 5-3 och vann därmed sitt sjätte SM-guld.

Sverige har sin EM-bas på hemmaplan

Sverige kommer att ha sin EM-bas i Göteborg. Efter att Sveriges spelplatser i sommarens EM-slutspel flyttats från Dublin och Bilbao till Sevilla och St Petersburg så byter nu det svenska landslaget plats att utgå ifrån.

Flera regioner går emot FHM – stoppar ungdomsmatcher

Under onsdagen gav folkhälsomyndigheten grönt ljus för barn och ungdomar att spela matcher. Men bara ett dygn senare väljer flera regioner att gå emot rekommendationerna och ungdomarna får vänta ytterligare på att spela matcher.