Malou Efter tio

Malou von Sivers bjuder på långa intervjuer, starka berättelser, nyfikna frågor och engagerande diskussioner och teman som tar upp allt från stamcellsforskning till kärlek. Det blir politik, medicin, hälsa och kultur i en halsbrytande blandning.

Glitter, glamor, färg och paljetter på vinterns festklänningar

11 månader om året klär vi oss gärna i nedtonade färger och sparsmakade material men nu - i december - är det äntligen dags att släppa fram paljetterna. Årets festligaste modetid är här!"

Broderad kort klänning med lång ärm – Ida Sjöstedt, Svarta sammetsboots – Tiamo / Scorett

Cerisrosa paljettklänning i vid modell – River Island, Metalicboots – Tiamo / Scorett

Silver-grå klänning med spagettiband och asymmetriskt draperad framsida – Diana Orving. Svart pälsjacka (fårskinn) – By Timo. Snakepräglade stövletter – Crude Boot Company

Multifärgad tajt paljettklänning med lång ärm och v-formad urringning – Camilla Thulin, silverglittriga pumps – Marco Tozzi

Långklänning i genomskinligt tyg med stora klarröda blommor – By Malina

Silvrigt sett med kjol och t-shirt – H&M – Mockastövletter – Marco Tozzi

Kjol och t-shirt i ”bubbligt” guldtyg – PartTwo

Ärmlös klänning i rött och svart med markerad midja i sidenliknande lite styvare material – Phase Eight – Stövlett med paljetter - Sargossa

Ljusrosa kort paljettklänning med resår i midjan och trekvarts ärm – Daisy Grace. Nudefärgade pumps - NLY

Silvervit paljettklänning – Cubus, Ljusrosa pälsjacka (fuskpäls) – By Malina

Blågrön klänning med spetsdetaljer och paljettkavaj – By Marlene Birger, Stövlett med paljetter - Sargossa

Svart klänning med höghals och volanger och silverglitter – Bitte Kai Rand, Lackpumps – S.Oliver

Fridas gröna klänning är från Camilla Thulin och skorna från Unisa

Filosofiska salongen: Vad är ett gott samhälle?

Det är snart presidentval i USA. Ett val som delar det amerikanska folket. Det här väcker tankar och frågor om hur man bygger ett gott samhälle? Vad är ett gott samhälle? Filosofen Karim Jebari och författaren Martina Montelius gästar Filosofiska salongen.

Forskaren: Därför är fladdermöss så viktiga

Genom historien har förutsättningarna för liv på jorden förändrats, men en sak har varit samma i miljontals år – skiftningen mellan dag och natt. Nu håller människans instinktiva rädsla för mörker, i kombination med genombrottet för de billiga led-lamporna, på att rubba den rytmen. Fladdermusforskaren Johan Eklöf slår ett slag för natten i sin nya bok "Mörkermanifestet".

Jörn Donners son Otto: ”Pappa beskrev mig som ett misstag”

Vad händer när våra allra närmaste relationer ställs på sin spets och bryts - hur blir livet om man blir avvisad redan som barn? Otto Gabrielsson skrev ett avskedsbrev till sin far Jörn Donner men fortsatte ändå att längta efter hans kärlek.

TikTok-tvillingarna vill varna yngre – ”Unga ska säga nej till tobak”

Tvillingarna Iza och Elle Cryssanthander har miljontals följare världen runt på sina sociala medier och är extremt stora på plattformen TikTiok. Nu vill de använda sin makt och sin plattform till att varna för hur lätt unga kan luras in i ett nikotinmissbruk genom vilseledande reklam och lockande godissmaker som Hubba-bubba och hallonlakrits.

Så mycket kroppsvätskor gör vi av med under en livstid: ”Enorma mängder”

Över 20 000 liter svett. Så mycket producerar var och en av oss under en hel livstid. Professor Ulf Ellervik har koll på våra kroppsutsöndringar och varför de är så livsviktiga för oss. Hur mycket snor tror du att vi producerar under livet? Eller hur stor mängd sperma tror du att en man producerar under en livstid?

Författaren Ola Larsmo om den lilla människan som hjälte

”Översten” är en dramatisk historia - med verklighetsbakgrund - om svenska invandrare i Amerika, om människor som sökte ett bättre liv där borta men som ofta hamnade i en än djupare misär. Författaren Ola Larsmo berättar om den lilla människan som hjälte.

Kändistränaren om stökiga uppväxten: ”Slogs mycket”

Efter många år som Biggest Loser-coach och kändistränare berättar Mårten Nylén om känslorna kring att vara adopterad, om åren som stökig destruktiv slagskämpe och hur han själv vände sitt liv och valde en annan väg - att jobba som stuntman, livvakt och senare med träning och hälsa.

Så tränar du dina lungor efter covid-19

Så tränar du dina lungor och din andning efter Covid-19. Operasångaren och andningscoachen Emilia Feldt visar övningar för att optimera både andning och stämband. Anja L Sundberg var sjuk i 3 månader. Christopher låg i respirator 6 dygn. Båda har tappat styrka och kondition under sjukdomsperioden. Personlige tränaren Michael Angress hjälper dem att få krafterna tillbaka.