Extern länk
Början på sidans innehåll

Valkyrien

Valkyrien

En norsk dramaserie om läkaren Ravn och den korrupta civilförsvararen Leif som driver en illegal underjordisk klinik i centrala Oslo.Ravn behandlar kriminella och andra personer som inte kan eller vill söka upp ett vanligt sjukhus. Samtidigt försöker han hitta ett botemedel till sin frus dödliga sjukdom.En norsk dramaserie om läkaren Ravn och den korrupta civilförsvarar...

Ny norsk dramaserie på TV4!

I januari 2017 är det premiär för den norska dramaserien Valkyrien på TV4.

Serien handlar om Ravn (Sven Nordin), som är en respekterad läkare och desperat söker efter ett botemedel till sin döende fru Vilma (Pia Halvorsen). När sjukhuset avbryter Vilmas behandling fortsätter Ravn att arbeta med att hitta en lösning i hemlighet. Till sin hjälp har han den korrupta civilförsvararen Leif (Pål Sverre Hagen) som är en tidigare patient till honom.

Tillsammans öppnar de en illegal klinik i ett gammalt skyddsrum i centrala Oslo. Där behandlar Ravn kriminella och andra patienter som inte vill uppsöka ett vanligt sjukhus. Kliniken finansierar Ravns research att hitta en kur till Vilma medan Leif ökar sin position bland kriminella och de utanför välfärdsstaten. Det är inte lätt för Ravn som ofta kommer ihop sig med Leif samtidigt som han går emot sina etiska principer men han lever på hoppet om ett mirakel som ska ge honom hans fru tillbaka.

Den första säsongen består av åtta spännande delar. Missa inte premiären den 8 januari.