Det största äventyret

Svenska och norska idrottsstjärnor tävlar i två lag om att ta sig snabbast tillbaka till civilisationen från ödemarken. Det lag som kommer sist gör upp om vem som får lämna tävlingen. Slutligen kommer en ensam segare koras.

Svenska och norska idrottsstjärnor tävlar i två lag om att ta sig snabbast tillbaka till civilisationen från ödemarken. Det lag som kommer sist gör upp om vem som får lämna tävlingen. Slutligen kommer en ensam segare koras.

Det största äventyret är tillbaka i TV4

TV4:s äventyrsprogram Det största äventyret kommer tillbaka våren 2017. Denna gång möts Sveriges och Norges idrottsstjärnor i en stenhård landskamp.

Det svenska laget består av Peter Forsberg, Anna Lindberg, Ara Abrahamian, Emma Johansson, Patrik ”Bjärred” Andersson och Josefine Öqvist, som tillsammans trotsar vildmark och hårda klimat i jakt på civilisation. Programledare är Peter Jihde.

- Det största äventyret blir nu ännu större när Sverige och Norge drabbar samman i en hård kamp. Det svenska laget med bland andra Peter "Foppa" Forsberg och Patrik "Bjärred" Andersson känns mycket starkt så jag hoppas och tror att vi ska göra det svårt för vårt kära grannland i väster, säger Fredrik Arefalk, Kanalchef TV4.

Senast programserien visades 2014 var det Anders Limpar som stod som ensam segrare. Nu ställs Sverige mot Norge och landskampen kommer att göras upp över flera kontinenter. Utan karta kommer de båda lagen att släppas ner på en, för dem, totalt okänd plats. Där finns inga vägar, inga stigar, bara ödemark. Härifrån börjar tävlingen. Uppdelade på två lag ska de tävla i att snabbast hitta tillbaka till civilisationen.

Det största äventyret vinner man med huvudet, inte med benen. För att gå segrande ur tävlingen måste man hushålla med sina resurser, energi och vatten för att inte tvingas bryta. Den extrema situationen kommer att kräva det yttersta av idrottshjältarna. Det blir en svindlande resa genom olika terränger och psykologiska berg- och dalbanor.

I slutet av varje avsnitt måste det förlorande laget, som misslyckades med att hitta civilisation, göra upp i en duell där den idrottsstjärna som lyckas sämst tvingas lämna tävlingen.

Slutligen kommer en ensam segare kunna titulera sig ”Den ultimata överlevaren”.

Svenska laget:
Ara Abrahamian – Brottning
Patrik ”Bjärred” Andersson – Fotboll
Peter Forsberg – Ishockey
Emma Johansson – Cykel
Anna Lindberg – Simhopp
Josefine Öqvist – Fotboll

Norges lag:
John-Arne Riise – Fotboll
Espen Bredesen – Backhoppning
Anette Boe – Längdskidor
Vibeke Skofterud – Längdskidor
Cathrine Larsåsen – Friidrott
Knut Holmann - Kanot

Det största äventyret sänds i 8 avsnitt i TV4 och på TV4 Play under våren 2017. 

Se tidigare säsonger på TV4 Play

Anette: "I love you man!"

John-Arne Riise har en liten dipp, men Anette är snabbt där och peppar upp och ger stöd!

Peter Forsberg antar vildmarksutmaning i TV4

Dubbla OS- och VM-guld och två vinster i Stanley cup, nu väntar kanske Peter Forsberg tuffaste utmaning hittills när Sveriges och Norges idrottsstjärnor möts i en stenhård landskamp.

Så klarar du savannens hetta

Pelle Fosshaug och Anders Limpar berättar tillsammans med Naturkompaniet hur du klarar dig från uttorkning och solsting.