Gladiatorerna är redo för närkamp

Det har återigen blivit dags att träffa Gladiatorerna i TV4. Nytt för i år är att utmanarna tävlar i fristående episoder och nya segrare koras varje vecka. För att bygga en extra rivalitet mellan de tävlande är episoderna tematiserade. Här ser vi till exempel bonde mot bonde, polis mot brandman och tvilling mot tvilling.

– Det känns självklart superbra att Gladiatorerna är tillbaka. Jag gillar det nya programupplägget vilket bäddar för stor dramatik direkt. Räkna med att det kommer att smälla ordentligt redan från början, säger Gry Forssell, programledare Gladiatorerna.

Det är alltså återigen Gry Forssell som leder gladiatorstrupperna. Vid sin sida har hon Anders Timell som håller stenkoll på utmanarna i omklädningsrummet och expertkommentatorerna Niklas Wikegård och Jesper Hussfelt.

Bland Gladiatorerna märks däremot ett nytt ansikte. Den blixtsnabba och bländande Sky har tagit plats i truppen och tillsammans med Bjørk, Amazon, Bullet, Kitsune, Valkyria, Athena, Spider, Toro, Phoenix, Ymer, Herkules, Delta, Pansar, Hero och El Gringo kommer hon bjuda utmanarna på tuffaste möjliga motstånd i gladiatorarenan.

I år är det hela 56 nya utmanare som står redo att kämpa mot de stentuffa Gladiatorerna. Årets Gladiatorsäsong är dessutom ovanligt lång då den är uppdelad. De fyra första episoderna sänds nu i januari och resterande program kommer senare under året. 

Säsongsstart för Gladiatorerna lördagen 7 januari klockan 20 i TV4 och på TV4 Play.

Här står arenan blickstilla

Så här stilla har ni aldrig sett gladiatorerna förut. Speciell stämning när arenan stanande till under drygt en minut.

Här blir Valkyria tacklad av utmanaren

Vad är det som gör gladiatorn Valkyria så upprörd? Utmanaren Ida Ståhlspets har en speciell teknik som visar sig vara mycket framgångsrik.

Gladiatorernas häftigaste entréer

Ibland räcker det inte med svällande muskler och stenhårda blickar för att skrämma utmanarna. Här är gladiatorerna som gjort det lilla extra för att sätta sig i respekt hos motståndarna!