Trump svärs in som president - se det live hos oss

Idag byter USA president. Följ allt kring Donald Trumps installation i TV4Play och TV4. Vi sänder live från klockan 14.30 i TV4Play och från klockan 17.00 i TV4 med programledare Anna Lindmarker.

Vår USA-korrespondent Rolf Porseryd är på plats i Washington. I studion analyserar utrikeskommentator Elisabet Frerot och politikexperten Marcus Oscarsson. Dessutom rapporter från resten av världen av bland andra vår Mellanöstern-korrespondent Samir Abu Eid.

Vi gästas också bl a av:

Margot Wallström (S), utrikesminister

Birgitta Ohlsson, utrikespolitisk talesperson Liberalerna

Kajsa Falasca, expert politisk kommunikation

Göran Rosenberg, författare och journalist

Carola Lemne, vd Svenskt näringsliv

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

SD-toppen frias från sexanklagelser

TV4Nyheternas Ulf Kristofferson om att Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren frias från sexuellt ofredande.

Program från TV4