Svenska supertalangen slog juniorvärldsrekord

Armand Duplantis är 17 år och helt otroligt duktig på stavhopp.
I natt hoppade han 5,72 m - något ingen junior tidigare gjort i världshistorien.

Armand Duplantis tävlade på tävlingen LSU Last Chance High School Invitational då han bestämde sig för att satsa på juniorvärldsrekordet inomhus i stavhopp, något som skulle kvalificera honom till VM i London i sommar. Han flög högt och lyckades ta sig över gränsen utan att röra ribban. 

- Jag kände mig stark i dag. Man vill inte slösa bort stunder när man känner sig stark, så jag tänkte att jag borde prova att slå mig personbästa, sa Duplantis till lokaltidningen The Advocate efter rekordet.

Duplantis har vuxit upp i USA men har en svensk mamma och bestämde sig tidigt för att representera Sverige. Med sitt nya personbästa på 5,72 m är han tredje bästa svensk genom tiderna. Alhaji Jeng (5,82m) och Patrik Kristiansson (5,75) har hoppat högre.

Vifta med armarna - bli utvisad

Domarna i hockeyallsvenskan har fått nya direktiv för hur de ska hantera missnöjda spelare och tränare.

Djurgården vann toppmötet

Djurgården besegrade Häcken med 2-0 på bortaplan i den allsvenska toppstriden.

Timrå körde över Södertälje

I Hockeyallsvenskan tog Timrå femte raka segern på onsdagskvällen när Södertälje besegrades på bortaplan. Och detta utan poängkungen Jonathan Dahlén.

Nya skidskyttemedaljer till Sverige

Den ryske skidskytten Jevgenij Ustjugov fälls för dopning och alla hans resultat mellan 2010 och 2014 stryks. Den fyraåriga retroaktiva domen innebär att Sverige tilldelas två nya mästerskapsmedaljer: OS-brons i stafett i Vancouver 2010 och VM-brons i stafett i Chanty-Mansijsk 2011.

Zlatan tvåmålsskytt mot Roma

Zlatan Ibrahimovic gjorde dubbla mål mot Roma. Men trots det blev det oavgjort efter en sen Roma-kvittering.

Mål av svenskar i Europa

Dejan Kulusevski frälste Juventus med mål hemma mot Verona. Alexander Isak gjorde sitt första mål för säsongen när Real Sociedad besegrade Huesca med 4-1.