Extern länk
Början på sidans innehåll

Superskaparna

Superskaparna

Sju kreativa deltagare sätter sin fingerfärdighet på prov när de ställs inför olika utmaningar. Det gäller att tänka ut spännande lösningar när de försöker förvandla vardagsföremål till något unikt och inspirerande. Programledare är Marie Serneholt.Sju kreativa deltagare sätter sin fingerfärdighet på prov när de st...

Deltagarna i Superskaparna.

Här är deltagarna i Superskaparna

Den 21 februari blir det massor av hemmafix, pyssel och remakes i rutan. I Sjuans nya program Superskaparna skapar sju kreativa deltagare allt från takkronor till hundkojor med hjälp av olika material och en stor dos fantasi. Programledare är Marie Serneholt och i expertjuryn sitter Jonas Sandström och Maria Westerberg.

Uppdaterad: Publicerad:

I Superskaparna utmanas sju deltagare, med ett brinnande intresse för hemmafix, ”remakes” och pyssel, i olika tävlingar som sätter deras kunskaper och kreativitet på prov. I studion finns allt en riktigt kreativ person kan drömma om och det blir en kamp mot klockan när de skapar allt från drömfångare till designsmycken.

I expertjuryn sitter Jonas Sandström, mångsidig kreatör som bland annat inrett designhotell i Kapstaden och Maria Westerberg, prisbelönt formgivare och programledare för barnprogrammet Junk. Vinnaren får äran att titulera sig ”Årets Superskapare 2017”. Programmet har premiär den 21 februari kockan 21.00 i Sjuan. 

Deltagarna är (från vänster i bild):

Anna María Larsson, 29, Hägersten. Art Director

Bor i en funkistvåa som hon älskar att inreda. Pysslade med mamma och mormor som liten. Stilen är modern och formsäker. Anna María drömmer om att jobba heltid med DIY och inspirera andra.

Ted Lillevold, 24 år, Borlänge. Mekaniker

Uppfinnare från Dalarna som bor på en gård. Kan skapa både snygga såväl som fiffiga saker. Buggar och åker motorcykel på fritiden.

Fanny Erkelius, 23 år, Uppsala. Slöjdlärare

Fanny är en all around-konstnär och jobbar med allt från tyg till trä, papper och grafisk design. Superskaparna ser hon en unik chans att utmana sig själv och att växa som människa.

Karin Andersson, 38 år, Göteborg. Proffspysslare och bloggare

Karin har 43000 följare på instagram och är en av Sveriges kändaste pysslare som medverkar i tv, tidningar och skriver böcker.

Linda Kalkan, 41 år, Åre. Designer och lärare i textilslöjd och sportdesign

Bygger tillsammans med sin man ett eget drömhus som hon även varit med och ritat. Utbildad inom flera olika material. Mönsterformgivare och illustratör.

Simon Olsson, 18 år, Klippan. Student

Programmets yngsta deltagare är en 18-åring bloggare som älskar inredning och att pyssla, göra om/måla/patinera möbler. Är full av nya idéer och drömmer stort om att göra karriär inom DIY och inredning.

Henrick Eriksson, 45 år, L.A och Orust. Inredare och stylist

Kvällsmänniska som dricker över 20 koppar kaffe om dagen. Kommer från en hantverkarfamilj, pysslar med allt från smått till bygger stort. Dolph Lundgrens inredare.

Mer om tävlingen: I varje avsnitt testas deltagarnas fantasi och fingerfärdighet i två olika kreativa utmaningar. Det blir en spännande och visuell tävling där deltagarna blir bedömda på kreativitet, och teknisk skicklighet. Varje vecka får en deltagare lämna programmet och tillslut återstår en lycklig vinnare som kan titulera sig ”Årets Superskapare 2017”.

Superskaparna har premiär den 21 februari klockan 21 i Sjuan.