Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Fredrik Kempe lämnar Idol-juryn

Inför Idol 2017, som snart drar igång med auditionturné, så kommer Fredrik Kempe inte längre att vara en del av juryn.

- Fredrik har valt att inte sitta med i Idoljuryn 2017. Det är såklart tråkigt men vi har full respekt för Fredriks val att inte vara med nästa säsong. Jag hoppas dock att han kan återvända till Idol i något sammanhang längre fram. Vi jobbar nu för fullt med att se över jurykonstellationen och hitta en värdig ersättare för Fredrik. Det finns redan flera spännande namn som kan vara aktuella för en plats i juryn, säger Pelle Porseryd, produktionschef, TV4.

Den svenska Idoljuryn har haft många medlemmar och konstellationer under Idols tolv säsonger. Inför Idol 2016 presenterades en ny jury bestående av Nikki Amini, Quincy Jones III och Fredrik Kempe, där Fredrik nu valt att lämna.

 - Idol har varit fantastiskt kul att jobba med men det har tagit mer tid än vad jag kan erbjuda just nu. Att skriva musik och driva egna projekt står högst på min prioriteringslista och när jag inser att tiden inte räcker till, då måste jag välja, säger Fredrik Kempe

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.