Let's dance

Följ med när kända svenskar kastar sig ut på dansgolvet tillsammans med landets bästa tävlingsdansare. Varje vecka lär de sig nya danser samtidigt som de försöker imponera på den hårda juryn.

Det här är Mikaela Laurén

Mikaela Laurén är född den 20 januari 1976 och växte upp i Enskede i södra Stockholm. Hon är en svensk proffsboxare och före detta simmare.

Vid 6 års ålder började hon tävla i simning. Under sin tid som simmare har hon bland annat samlat på sig 16 individuella SM titlar och slagit 3 svenska rekord. Hon försökte komma med i OS 92, 96, 00 och 04, men gav sedan upp. Hon vann SM alla de åren och blev bäst i Sverige, men hon blev aldrig uttagen till OS. Som 28-åring gav hon upp simningen.

Att hon började med boxning var för att göra sig av med den energi hon hade, efter att hon slutade med simningen. Redan under debutåret som amatör vann hon de största turneringarna i Sverige, tog hem nybörjar-SM och fick silver i senior-SM.

Efter 2 år som proffs lyckades hon ta sitt första VM-bälte. Mikaela blev historisk 2011 med flest proffsmatcher som kvinnlig boxare. Hon är ensam svensk i historien att inneha fem olika VM-titlar i proffsboxning. Hon är rankad 1:a i världen i Light Middleweight klassen.

I Let’s dance dansar Mikaela Laurén med Kristjan Lootus.

Petra Mede och David Lindgren blir nya programledare för Let’s Dance 2021

I 15 säsonger har Let’s Dance samlat Sverige framför glittrande underhållning fyllt av dansanta kända personer, en och annan oanad talang och spektakulära shownummer. Det populära programmet har skapat minnen för livet för både deltagare och tv-publik, och TV4 kan idag avslöja att det blir Petra Mede och David Lindgren som kliver in på dansgolvet som nya programledare inför den kommande säsongen.

John Lundvik vinner Let’s Dance 2020

Efter en sprakade och spännande final står John Lundvik som vinnare av Let’s Dance 2020.
- Wow jag vet inte vad jag ska säga, säger John Lundvik.

Det här dansar finalisterna på fredag

Nu är det inte långt kvar till finalen av Let’s Dance 2020 där det ska avgöras vem av Sussie Eriksson och John Lundvik som står som slutlig vinnare.

Finalvecka i Let’s Dance 2020

På fredag gör finalisterna John Lundvik och Sussie Eriksson upp om den eftertraktade glasskon. Tillbaka i studion är också säsongens deltagare som ska dansa varsin dans.