Början på sidans innehåll

50 kvinnliga sportförebilder lyfts fram – en av dom C More-experten Lena Sundqvist.

2017-03-08 • Apollonia Mälarbergapollonia.malarberg@tv4.se

Under en sportgala i Stockholm lyfts en ny plattform fram med ett enda fokus - jämställdhet inom idrotten. Här hyllas 50 kvinnliga sportförebilder. En av de 50 kvinnor som lyftes fram under galan var C More-experten Lena Sundqvist.
- Jätteroligt och hedrande. Härligt att så många powerkvinnor på ett och samma ställe som alla gjort så mycket för att driva jämställdhetskampen vidare, säger Lena Sundqvist till TV4 Sport.

Kina-experten Jojje Olsson riktar skarp kritik mot IOK: "Spelar med i Kinas propaganda"

5 min 19 sek

Internationella Olympiska Kommittén har pratat med Peng Shuai som länge var försvunnen i Kina. Men videon har ifrågasatts och Jojje Olsson menar att det är en åtgärd som Kina ofta använder sig av där personer mer eller mindre tvingas vittna enligt regimens villkor.
- Det är inte att lita på, säger Olsson som är journalist som länge rapporterat om Kinas politik.

Lerby är sensationen i Sveriges VM-trupp

3 min 57 sek

På fredag spelar Sverige sin första matchen i handbolls-VM i Spanien. Lugi-spelaren Clara Lerby fick i sista stund en VM-plats, trots att hon nyss kommit tillbaka efter en korsbandsskada.

Zlatan med läckert frisparksmål

51 sek

Målformen håller i sig för Zlatan Ibrahimovic. Borta mot Genoa fick Milan frispark en bit utanför straffområdet som svensken tog hand om på bästa vis.