Det stora tårtslaget

Åtta deltagare som alla har ett brinnande intresse för tårtdesign tävlar mot varandra i olika utmaningar för att visa upp sina färdigheter. De skapar tårtor utifrån olika teman och ställs inför tekniska utmaningar inom tårtdekoration.

Åtta deltagare som alla har ett brinnande intresse för tårtdesign tävlar mot varandra i olika utmaningar för att visa upp sina färdigheter. De skapar tårtor utifrån olika teman och ställs inför tekniska utmaningar inom tårtdekoration.

De gör upp i Det stora tårtslaget 2017

Den 20 april är det äntligen dags för en andra säsong av Det stora tårtslaget i Sjuan. Med hjälp av glitter, guld, penslar och sockerfantasi ska åtta tårtkonstnärer under tidspress skapa avancerad tårtdesign i tv-rutan. Programledare är Marie Serneholt och i expertjuryn sitter Claudia Kjeldaas och Mattias Ljungberg, de ska följa nio tårtkonstnärer tills en ensam vinnare står kvar.

I den andra säsongen av Sjuans succéformat Det stora tårtslaget ska nio skickliga tårtdesigners visa prov på sin kreativitet och fingerfärdighet i olika spännande utmaningar. Bästa prestation inom smak, utseende och teknisk design står på spel när det avgörs vem som blir veckans tårtdesigner och vem som måste lämna tävlingen.

I expertjuryn sitter Mattias Ljungberg, prisbelönt konditor som driver Tössebageriet och Claudia Kjeldaas, en av Sveriges mest framstående tårtdesigners och med en bakgrund inom modedesign och haute couture. Dessutom får deltagarna möta gästdomaren Agneta Olsson från Tårtdecor och Kenza, känd bloggare som provsmakar sin egen bröllopstårta. Det stora tårtslaget 2017 har säsongsstart 20 april klockan 21:00 i Sjuan och sänds i åtta delar.

Årets deltagare är:

Bjørn-Ali Abdullah, 36 år, Norge.
Bjørn-Ali arbetar för att förhindra mobbning i skolan. Han fyller sin övriga tid med tårtkonst och är väldigt tävlingsinriktad.

Brenda Hilding, 44 år, Motala.
Brenda designar tårtor på kvällstid och drömmer om att starta upp sin egen verksamhet.

Erika Sandgren, 36 år, Norge.
Erika arbetar som projektledare inom olje- och gasindustrin i Norge, men är även tårtkonstnär och driver ett eget bageri. 

Marie-Louise Carlmark, 30 år, Arvika.
Marie-Louise arbetar som butiksbiträde. Hon har ett brinnande intresse för tårtkonst och går ibland upp mitt i natten för att hinna baka tårtor.

Helena Jansson, 39, Borlänge.
Helena är HR-chef och tårtnörd ut i fingerspetsarna. Hon försöker alltid att tänka utanför boxen när hon bakar. 

Leticia Johnsson, 37 år, Göteborg.
Leticia driver sin egen verksamhet och är cupcakemästare och tårtdesigner. Hon öppnade Göteborgs första cupcakebutik.

Michelle Fridh, 28 år, Gislaved.
Michelle är tårtkonstnär och driver sin egen verksamhet, där hon designar tårtor till kalas.

Sara Sjögren, 24 år, Gimo.
Sara arbetar extra som barnskötare och fyller sin övriga tid med tårtdesign. Hon drömmer om att en dag kunna försörja sig på sina tårtor.

Shereen Saouk, 28 år, Märsta.
Shereen påbörjade en karriär inom tandteknik, men sadlade snabbt om till tårtkonstnär. Nu arbetar hon med tårtdesign och som produktionsassistent.

Se hela första säsongen på TV4 Play!

Sydneys operahus som tårta!

Temat är byggnader och deltagaren Jennie Lindberg gör en tårta som inspirerats av operahuset i Sydney.

Pumpa-tårta med varmkorv och ett slott

Tårtkonstnärerna får i uppdrag att göra barnens drömtårtor. Ann Hansson ombeds göra en tårta med pumpa, varmkorv och ett slott. Plus att den ska vara läskig.

Pumpa för sötsugna

Deltagaren Kent Krogseng gör en tårta i form av tre mäktiga pumpor med fyllning av butterscotch-kräm, rostade pecannötter och en touch av pepparkaka.

Är det här en tårta?

Temat är "mat" i Det stora tårtslaget och deltagaren Jennie Lindberg ger sig på en fisktallrik. Resultatet får domarna att häpna.

Tårta för spelnörden!

Deltagarna Ann Hansson och Majda Ivanovska gör en maffig Casino-tårta får mycket beröm av juryn.

Bröllopstema i säsongsstarten

Denna säsong börjar man med tårtornas Rolls-Royce: bröllopstårtor. Vem lyckas bäst och vem tvingas lämna programmet?

Trailer Det stora tårtslaget 2018

Det är återigen dags att imponeras av makalösa tårtor när den tredje säsongen av Det stora tårtslaget drar igång den 25 januari i Sjuan.

Här är deltagarna i Det stora tårtslaget 2018

Flygplan som smakar hallon, en dalahäst i sockerpasta och en fisk av maräng - det är återigen dags att imponeras av makalösa tårtor när den tredje säsongen av Det stora tårtslaget drar igång. Åtta tårtkonstnärer står redo att under tidspress skapa sockerstinn magi i rutan. Programledare är Marie Serneholt.

WOW vilken maffig bröllopstårta!

Finalisten Bjørn-Ali gör en enorm bröllopstårta med fyra våningar efter entreprenören Kenzas önskmemål. Ska han gå hela vägen?

Kenza bedömer bröllopstårtor i finalen

Entreprenören Kenza Zouiten ska snart gifta sig och därför får finalisterna i Det stora tårtslaget i uppdrag att göra en bröllopstårta efter hennes önskemål. Vem lyckas bäst och tar hem vinsten?