Extern länk
Början på sidans innehåll

Sport

Fiaskoförlust för Tre Kronor – Lettland vidare i hockey-VM

Jätteskrällen i Riga • Åker ut i kvartsfinal – igen • ”Det gör ont”

Uppdaterad:Publicerad:

Tre Kronors VM-äventyr är över.
Hemmanationen Lettland, framburna av en högljudd publik i Riga Arena, visade sig vara för starka för svenskarna som till slut föll med 3-1.
Det är så underkänt som det bara kan bli, säger Mikael Renberg, expert på SVT.

Redan i den första perioden visade letterna att de inte skulle låta vika ner sig så lätt, och efter 20 minuters spel var man i förarsätet efter mål av Dans Locmelis.

I den andra akten tog Sverige över allt mer, vann skottstatistiken med 13-1 och kvitterade genom ett distinkt handledsskott av Timothy Liljegren.

Den avslutande perioden dominerades inledningsvis av blågult, men knappt fem minuter in kom kallduschen som Sverige sedan aldrig hämtade sig från. Efter att först ha tunnlat en svensk försvarare sköt Miks Indrasis in 2-1 rakt upp i nättaket.

Med drygt sex minuter kvar, precis efter att Sverige klarat av ett numerärt underläge, utökade Lettland sin ledning när en puck snöpligt letade sig under Lars Johansson i den svenska buren.

Den svenska forceringen ledde aldrig till några riktigt heta lägen, och det lilla som väl skapades hanterade den lettiske målvakten med Arturs Silovs med den äran.

– Vi har tillräckligt många lägen men hittar inga vägar för att göra mål. Att sluta säsongen så här är tufft. Det gör ont, det är inget kul, säger forwarden Oscar Lindberg till SVT direkt efter matchens slut.

Lettlands seger innebär att man är vidare till semifinal i hockey-VM – för första gången i landets historia. Härnäst väntar stormakten Kanada för succélaget, medan Sverige vänder hem i kvartsfinal för andra året i rad.

Relaterat