Kronprinsessan om firandet: "Helt fantastiskt"

TV4Nyheternas reporter är på plats vid slottet Solliden och får tillfälle att ställa frågor direkt till Kronprinsessan Victoria.

Öland badar i solsken när kronprinsessan Victorias 40-årsfirande går in på dag två. Mängder av campingstolar, kaffetermosar och buketter syns utanför Sollidens slott sedan tidiga morgonstunden. Victoriadagen har firats i Borgholm sedan Victorias tvåårsdag och under den stjärndränkta konserten på Borgholms IP berättade hon om många fina minnen genom åren.

Prins Oscar leker i rabatten 

Att stå och höra morfar kung Carl XVI Gustaf tyckte prins Oscar blev lite långtråkigt. Istället hoppade prinsen ner från mamma Victorias famn och gav sig ut på äventyr på den grusade gångarna vid Solliden. Först var det de vackra röda blommorna som lockade innan det blev mycket roligare att flytta grus från gången till den gröna gräsmattan och buskarna. Ett par vändor hann det bli innan mamma, kronprinsessan Victoria, lockade upp honom i famnen igen och gick vidare för att hälsa på besökarna.

Victoria tar emot presenter från besökare 

Här tar kronprinsessan Victoria tog emot gåvor vid sommarstället Solliden. Hon brukar ta emot gratulationerna framför Sollidens slott på födelsedagen, men med årets program blev det först i dag. 

Två knivskärningar i natt - polisen utreder samband

En man knivskars svårt utanför en restaurang i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge under fredagskvällen. Strax efter det första larmet tog sig en annan knivhuggen man in på en bensinmack i samma område. Polisen misstänker nu att det kan finns ett samband mellan de skadade männen. .

Äldre par döda i villabrand

Ett par i 80-årsåldern omkom i en villabrand i norra Borlänge igår kväll. När räddningstjänsten kom fram till området Tallmoheden var det en fullt utvecklad brand.

Paus i Brexitförhandlingarna efter oenigheter

Brexitförhandlingarna om vilka villkor som ska gälla från den 1 januari, pausas. Parterna meddelar att det fortfarande råder betydande meningsskiljaktigheter, bland annat om handel, fiske och andra samarbeten över Engelska kanalen.

Program från TV4