Kronprinsessan om firandet: "Helt fantastiskt"

TV4Nyheternas reporter är på plats vid slottet Solliden och får tillfälle att ställa frågor direkt till Kronprinsessan Victoria.

Öland badar i solsken när kronprinsessan Victorias 40-årsfirande går in på dag två. Mängder av campingstolar, kaffetermosar och buketter syns utanför Sollidens slott sedan tidiga morgonstunden. Victoriadagen har firats i Borgholm sedan Victorias tvåårsdag och under den stjärndränkta konserten på Borgholms IP berättade hon om många fina minnen genom åren.

Prins Oscar leker i rabatten 

Att stå och höra morfar kung Carl XVI Gustaf tyckte prins Oscar blev lite långtråkigt. Istället hoppade prinsen ner från mamma Victorias famn och gav sig ut på äventyr på den grusade gångarna vid Solliden. Först var det de vackra röda blommorna som lockade innan det blev mycket roligare att flytta grus från gången till den gröna gräsmattan och buskarna. Ett par vändor hann det bli innan mamma, kronprinsessan Victoria, lockade upp honom i famnen igen och gick vidare för att hälsa på besökarna.

Victoria tar emot presenter från besökare 

Här tar kronprinsessan Victoria tog emot gåvor vid sommarstället Solliden. Hon brukar ta emot gratulationerna framför Sollidens slott på födelsedagen, men med årets program blev det först i dag. 

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

SD-toppen frias från sexanklagelser

TV4Nyheternas Ulf Kristofferson om att Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren frias från sexuellt ofredande.

Program från TV4