Extern länk
Början på sidans innehåll

Fångarna på fortet

Fångarna på fortet

Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programledarna Gunde Svan och Agneta Sjödin leder sina lag genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet.Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust är spelplats när programl...

Miljonpublik såg nya Fångarna på fortet

Fredagens säsongspremiär av Fångarna på fortet sågs av 1 100 000 tittare, en siffra som inte varit så hög på flera år. -Tack till alla som tittade! Det här är det roligaste jag gjort! säger Rikard Wolff och tackar alla som var med i fredagens succéstart av Fångarna på fortet.

Uppdaterad: Publicerad:

-Tänk att den första säsongen av Fångarna på fortet sändes under TV4s start 1990 och fortfarande når storpublik! Det är så härligt att en klassiker fortfarande går hem hos nya generationer år efter år. Dessutom är det en sån glädje att jag och Gunde fortfarande får göra det ihop, det känns så otroligt kul och fint, säger Agneta Sjödin, programledare.

Agneta Sjödin och Gunde Svan var tillbaka på Fort Boyard i fredagens säsongsstart av Fångarna på fortet och denna gång tillsammans med Rikard Wolff som ny gåtställare. Säsongsstarten hade 1,1 miljoner tittare med en andel på 40,9 procent samt en rating på 8,8 procent i TV4s huvudmålgrupp 15 – 64 år.

- Vilken otrolig rivstart! Det är så roligt att fortets utmaningar, och nu också Rickard Wolffs kluriga gåtor, engagerar den svenska tv-publiken. Att programmet efter 27 år fortfarande når en så pass stor publik visar vilken styrka programmet har. Med Gunde och Agneta vid rodret och ett alldeles extra modigt uppställ deltagare så ser vi såklart fram emot en fortsatt spännande säsong, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.

Fångarna på Fortet sändes första gången 1990 i TV4 och är ett av TV4s mest klassiska program. Programmet spelas in på Fort Boyard utanför Frankrikes atlantkust. Deltagarna tävlar genom kluriga gåtor, klaustrofobiska celler och benhårda kamper om den åtråvärda äran att bli mästare på fortet och en vinstpeng på 30.000 att skänka till valfri välgörenhetsorganisation. Fångarna på fortet sänds på fredagar 20.00 i TV4 och visas på TV4 Play redan från klockan 18 samma dag.