Nya regler i V75-klubben

I TV4-programmet V75-Klubben, fredagar kl 17.50, med nypremiär fredagen den 8 september 2017, kommer programmet (även fortsättningsvis, efter premiären) att innehålla en tittartävling som kallas ”Vinn ett V75-system och ett Top 7 spel”.

Tävlingens utformning:

Programmet ”V75-klubben” startar först en frågetävling, tittarna svarar via TV4’s sms tjänst Unwire. Därefter lottas en vinnare fram bland de som svarat rätt och vinnaren rings upp via telefon. Kontrollfrågor ställs och ytterligare en kunskapsfråga ska besvaras innan vinnaren är godkänd och kopplas in till studion.

I programmet kommer en expert att välja ut en spik på V75 och en utgångshäst på Top 7 Vinnaren får sedan veta hur stor vinsten (V75- systemet) blir, med hjälp av ett lotterihjul. (godkänt av lotteriinspektionen)
V75-systemen kan bli värda 500, 1000, 2000, 5000 eller max 10 000 kr.
(summorna på hjulet är cirka-summor, t ex 1000 kr kan bli 998 kr osv.)

Därefter får vinnaren välja en av de sju lådorna och kan vinna ytterligare en vinst i form av ett Top 7 spel. Programledaren öppnar lådan och där bakom finns 7 olika Top 7 spel.
Sex av sju lådor i studion innehåller vinster. En låda är ingen vinst.
1 låda – 25 kr
1 låda - 200 kr ( 192)
2 lådor - 500 kr (480)
2 lådor – 1000 (960)
1 låda 3 000 (2880)

Efter programmets sändning (senast fredag kl 18.00) kommer programansvarig (redaktören) att av ATG (Aktiebolaget Trav och Galopp) köpa V75-spelet och det ev Top 7 spelet - och leverera till vinnaren på ett sätt som överenskommes med vinnaren.

Kostnad för sms är 1 kr. Tittare över 18 år kan svara på frågan och därmed delta i tävlingen i studion. Ev vinstskatt betalas av vinnaren.

Programmet visas även på ATG Live och även där kan tittaren delta i tävlingen, dock endast genom att svara via SMS.

SMS-svaren kommer in via systemet Unwire, där kan man slumpmässigt lotta fram ett nummer bland de rätta svaren enligt en på förhand given modell.

Tävlingsregler:

• Deltagare måste ha fyllt 18 år och vara mantalsskriven i Sverige.

• Personer anställda på ATG, ST (Svensk Travsport), SG (Svensk Galopp), Kanal 75 eller HNS (Hästnäringens Nationella Stiftelse) får ej delta i tävlingen.

• Endast svar via SMS godtas för deltagande i tävlingen.

• Deltagandet är personligt, tävlingsdeltagare är innehavaren av det mobilnummer som deltar via SMS.

• Den framlottade vinnaren kontaktas och rings upp live i programmet. Om vinnaren med det lottade numret inte svarar, dras en ny vinnare fram.

• Vinstens storlek avgörs av lotterihjulet, som går live i programmet.
Från 500 kr – 10 000 kr
 Vinsten är ett V75-system där experten valt ut hästarna.
Extra vinsten är ett Top 7 spel på belopp från…upp till…

• Vinnare i tävlingen kommer att uppmanas lämna personuppgifter (personnummer, postadress, mailadress och telefonnummer).

Om något i dessa uppgifter strider mot tävlingsbestämmelserna eller visar sig vara felaktigt i övrigt, så har arrangören rätt att underlåta att utbetala priset.

• Tävlingsdeltagare accepterar att vinnarens namn och hemort kommer att redovisas i samband med besöket i TV-sändningen, samt på V75-klubbens medlemssida på Facebook och på www.atg.se , ATG Live

Uppringd deltagare kan ej delta i spelet om denne har en personlig spelgräns som underskrider de möjliga vinstbeloppen i tävlingen.

• Eventuell vinstskatt i tävlingen betalas av vinnaren.

• Vid eventuell vinst på de vunna spelen, så kommer vinnaren att kontaktas på det angivna mobilnumret på måndagen efter tävling, för utbetalning av vinstbelopp.

• Ansvarig för tävlingen är Kanal 75 AB, kontakt nås på redaktionen@kanal75.se. Tävlingsjury, i händelse av protester eller klagomål, är Per Carlsson, administrativ chef, Jörgen Cavelind tv-chef och Annette Mörk, producent.

VINSTPLAN V75-SYSTEM

Ca 500 kr

Ca 1000 kr

Ca 2000 kr

Ca 5000 kr

Ca 10 000 kr

VINSTPLAN TOP 7 SPEL

0 kr

Ca 200 kr (192)

Ca 500 kr (480)

Ca 1000 kr (960)

Ca 3 000 kr (2880)

Snart säljs insekter som mat

Snart kan du köpa insekter som mat i din lokala mataffär. I andra länder är det redan vardag.

Människorov i bostadsområde

Poliser med tyngre beväpning än normalt bevakar ett lägenhetsområde i Knivsta söder om Uppsala. Enligt bilder på unt.se är poliserna beväpnade med k-pistar. Ett misstänkt människorov har skett på orten, men det oklart om brottet begicks i lägenhetsområdet.

Forskare: Så kan måsar ha spridit corona

Coronaviruset har hittats på en mås i Danmark, rapporterar Blekinge Läns Tidning. Måsen hade inga antikroppar och tros därför inte ha varit sjuk.

Protester mot restriktioner – möts med tårgas

I Turin i norra Italien satte på måndagskvällen polis in tårgas för att skingra demonstranter, som protesterade mot att restauranger, barer och biografer stängs på kvällarna.

Trumps lycka: Här svärs Coney Barrett in

Amy Coney Barrett har svurits in som ny domare i USA:s Högsta domstol. Det ses som en framgång för Donald Trump som därmed under sin ämbetstid lyckats med att vända domstolen i en mer konservativ riktning.