Extern länk
Början på sidans innehåll

Modus

PREMIÄR 7/3 I TV4. När Modus andra säsongen tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst. Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon. 7/3 klockan 21.00 börjar säsong 2 på TV4. PREMIÄR 7/3 I TV4. När Modus andra säsongen tar sin början är den a...

Så blir Modus andra säsong på C More 2017 – Johan Rabaeus, Paprika Steen och Sigge Eklund ansluter till succéthrillern

Den 2 november är dramathrillern Modus tillbaka med en minst sagt stjärnspäckad säsong. Förutom internationella stjärnor som Kim Cattrall, Greg Wise och Billy Campbell gör bland andra Paprika Steen, Johan Rabaeus, Anja Lundqvist, Samuel Fröler, Nina Zanjani och skådespelardebuterande Sigge Eklund huvudrollsinnehavarna Melinda Kinnaman och Henrik Norlén sällskap. Modus andra säsong är en originalserie från C More med exklusiv premiär på streamingtjänsten.

- Det är helt fantastiskt att vi har lyckats få den här makalösa ensemblen! Det är mycket tack vare att den första säsongen blivit en sådan succé, både i Sverige och internationellt. Serien är på många sätt banbrytande och att den spelas in på svensk mark med en cast av den här kalibern gör oss otroligt stolta, säger Josefine Tengblad, dramachef för C More och TV4.

Uppdaterad: Publicerad:

Vem kan man lita på? Spänning, kärlek, hämnd och dolda hemligheter som hotar att omkullkasta allt. När Modus andra säsong tar sin början är den amerikanska presidenten Helen Tyler (Kim Cattrall) på statsbesök i Stockholm när hon under mystiska omständigheter försvinner spårlöst.Mitt i det intensiva polisarbetet pågår en maktkamp mellan ett panikslaget USA och ett ansvarigt Sverige när hotet mot en av världens mest mäktigaste personer sätter hela världen i gungning. Inger Johanne (Melinda Kinnaman) och Ingvar (Henrik Norlén) dras in i jakten på sanningen men snart står det klart att det inte går att lita på någon.

Samtidigt befinner sig Inger Johanne och Ingvar själva i sitt gemensamma livs största förändring – de har flyttat ihop och väntar barn. Men, allt ställs på sin spets när Warren Shifford (Greg Wise), Inger Johannes tidigare mentor från FBI och presidentens närmaste man, dyker upp. Hans oväntade ankomst tvingar Inger Johanne att konfrontera smärtsamma hemligheter från sitt förflutna när Warren återigen nästlar sig in i hennes liv. 

I succéthrillern dyker än fler välkända skådespelare upp. Johan Rabaeus (Ondskan, Den girige), Paprika Steen (Gisslantagningen, Festen), Anja Lundqvist, (Gåsmamman, Sune-filmerna), Samuel Fröler, (Saknad, Nobel), Nina Zanjani, (Wallander, Se upp för dårarna)och skådespelardebuterande Sigge Eklund är några som tar sig alla an roller i serien. 

Paprika Steen är en av Danmarks mest välkända skådespelare och har nu senast sett i svensk-danska serien Gisslantagningen. I Modus tar hon sig an rollen som Alva Roos, poliskommissarie och chef för den svenska task forcen som leder utredningen kring presidentens försvinnande.

- Jag är alltid tacksam och glad när jag blir tillfrågad att arbeta i ett annat land än mitt eget. Jag har jobbat i Sverige förut och trivdes väldigt bra. Rollen som Alva Roos kändes spännande då jag gillade Modus första säsong och gärna ville jobba med Melinda Kinnaman som jag verkligen beundrar, säger Paprika Steen.

För Sigge Eklund innebär rollen som påstridiga nyhetsreportern Gustav en skådespelardebut.

-Jag tackade ja till rollen för att Modus regisseras av Lisa Siwe som tidigare regisserat Bron och I taket lyser stjärnorna, jag tycker hon är enormt begåvad. Det kändes väldigt lyxigt att få chansen att göra sin skådespelardebut med en regissör i världsklass. De erfarna skådespelarna var generösa med tips vilket gjorde att jag kände mig trygg på inspelningen, säger Sigge Eklund.

Modus andra säsong är en berättelse om svek, hämnd och moraliska ställningstaganden. Om dolda hemligheter som, om de kommer upp till ytan, kan omkullkasta allt – och hur mycket var och en är villig att offra för att hålla dem gömda. I övriga biroller syns bland andra Simon J Berger, Jonas Malmsjö, Annika Hallin, Gerhard Hoberstrofer och Marika Lagercrantz

Seriens konceptuerande regissör är Guldbaggebelönade Lisa Siwe (Modus säsong 1, Bron, I taket lyser stjärnorna). Serien produceras av Sandra Harms på Miso Film. Modus har exklusiv streamingpremiär på C More den 2 november och kommer därefter sändas senare i TV4.

Streama Modus första säsong, och från och med 2 november andra säsongen, på C More.

Om Modus:
Modus första säsong sändes i TV4 2015 och lockade då miljonpublik. Serien nominerades till Kristallen för Årets tv-drama och Årets manliga skådespelare i en tv-produktion (Krister Henriksson) och har därefter sålts till flera länder såsomStorbritannien, Tyskland, USA, Frankrike, Spanien, Australien och Japan. Den första säsongen kretsade kring hatbrott och jakten på en iskall mördare med kopplingar till ett internationellt nätverk där Inger Johanne slutligen fick kämpa för sitt liv. Serien fick även pris på QX-galan i kategorin Årets tv-program. Modus baseras fritt på Anne Holts böcker om Inger Johanne Vik och i säsong två dyker flertalet internationella storstjärnor upp såsom Kim Cattrall, mest känd för sin närmast kultförklarade tolkning av den livstörstiga, smått hämningslösa New Yorkern Samantha Jones i den ikoniska tv-serien Sex and the City. Kim har en imponerande karriär med kritikerrosade internationella storfilmer och tv-serier i bagaget och hon har vid flertalet tillfällen nominerats till och vunnit några av film och tv-världens allra finaste priser, bland annat en Golden Globe för sin roll som Samantha. Förutom Cattrall medverkar även Greg Wise och Billy Campbell. Greg Wise är känd från succér som Jane Austen-klassikern Förnuft och känsla och nu allra senast Netflix-serien The Crown. Billy Campbell har medverkat i succéer som The Killing och den hyllade miniserien Cardinal.