Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

De gick vidare under torsdagen i Kvalveckan - Idol 2017

Under torsdagens sändning i kvalveckan var det Kevin Olsson och Joakim Jakobsson som tog de sista platserna direkt vidare till morgondagens stundande kvalfinal.
- Det känns som jag drömmer, säger Kevin.

Imorgon väntar den stora Kvalfinalen i Idol 2017. Det är 13 talanger som ska göra upp om 12 platser. Under veckan har två personer per dag gått vidare direkt till fredagens kvalfinal. De sista att ta sig vidare direkt blev Kevin Olsson och Joakim Jakobsson.

- Jag trodde det var Jack som gick vidare men alla tittade på mig så jag förstod att det var jag, säger en chockad Joakim.

- Detta är precis vad jag vill, fortsätter Joakim.

Har din favorit inte gått vidare direkt? Det finns fortfarande en chans kvar! Juryn har fyra stycken Wildcards att dela ut under fredagens avgörande kvalfinal. Under programmets gång kommer Juryn dela ut wildcardsen lite sporadiskt. Håll tummarna för att just din favorit går vidare!

Ikväll gjorde också Victor Leksell och Anna-Mi Svedjekrans upp i Revanschen-finalen. Den som vann var Victor och han kommer vara med och tävla med de andra idolerna under fredagens sändning om en plats i topp 12.

De som tävlar i Kvalfinalen är:

Hanna Ferm

Olivia Åhs

Chris Kläfford

Gabriel Cancela

Jemima Hicintuka

Erika Bitanji

Kevin Olsson

Joakim Jakobsson

Victor Leksell

Wildcard 1

Wildcard 2

Wildcard 3

Wildcard 4

Missa inte det spännande avgörandet imorgon fredag när den direktsända Kvalfinalen visas i TV4 och på TV4play kl. 20.00!  

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.