Otto Warmbiers föräldrar: Vår son torterades svårt i Nordkorea

Den amerikanske studenten Otto Warmbier fängslades i Pyongyang i Nordkorea 2016, anklagad för att ha stulit en propagandaflagga. Efter 17 månader skickades han hem till USA. I en intervju med amerikanska tv-programmet Fox & Friends, berättar föräldrarna om sitt första chockartade möte med sonen.
-Han skakade våldsamt och gav ifrån sig omänskliga ljud, berättar pappan.

Den 22-årige studenten greps i början av 2016 i Nordkorea, anklagad för att ha försökt stjäla en banderoll. I mars samma år visade nordkoreansk tv hans erkännande. Han dömdes till 15 års fängelse, men i juni i år flögs han hem, svårt sjuk. Enligt uppgifter från Nordkorea tillstånd berodde Otto Warmbiers tillstånd på att han drabbats av sjukdomen botulism. Uppgifter som amerikanska läkare tillbakavisat.

Otto Warmbiers föräldrar hävdar att han utsattes för omfattande våld i händerna på diktaturen.

-Han stirrade tomt rakt ut i luften och han skakade våldsamt. Han var blind och döv. När vi tittade på honom och försökte lugna honom såg det ut som att någon hade tagit en tång och möblerat om hans nedre tandrad, säger pappan Fred Warmbier i tv-programmet Fox & Friends.

Otto Warmbier dog bara några dagar efter att han återvänt till USA.

- Otto utsattes för systematisk tortyr och skadades avsiktligt av (Nordkoreas diktator) Kim (Jong-Un) och hans regim, säger pappan i intervjun med tv-kanalen Fox News.

Nordkorea har nekat till att man behandlat honom illa.

Övervakningsbilder del av Warmbiers rättegång:

Myt om mystisk femte våning på Warmbiers hotell:

Danska reaktionen på munskyddtvång – meget godt

På torsdagen infördes krav om munskydd på offentliga platser i Danmark. Vill du komma in på tillexempel gym och matvarubutiker så måste du nu bära munskydd. Ett välkommet krav enligt danskarna själva.

Här är Donald Trump – som skräckpumpa

Halloween står för dörren och att skära fram ansikten i pumpor är populärt. Men att karva fram USA:s president Donald Trump kanske inte hör till vanligheterna.

Byn som tappat flest invånare i Sverige

Den svenska landsbygden fortsätter att förlora invånare, vilket leder till allt sämre service. I Kristineberg i Lycksele kommun har 80 procent av befolkningen försvunnit sedan 60-talet.

Merkels stenhårda restriktioner

Stängda teatrar och biografer, igenbommade restauranger och i princip stopp för utländsk turism. Det är den tyska förbundskanslern Angela Merkels krav för att bromsa smittspridningen – men först måste hon övertyga sina kolleger i delstaterna.

SD-toppen frias från sexanklagelser

TV4Nyheternas Ulf Kristofferson om att Sverigedemokraternas EU-parlamentariker Peter Lundgren frias från sexuellt ofredande.

Program från TV4