Otto Warmbiers föräldrar: Vår son torterades svårt i Nordkorea

Den amerikanske studenten Otto Warmbier fängslades i Pyongyang i Nordkorea 2016, anklagad för att ha stulit en propagandaflagga. Efter 17 månader skickades han hem till USA. I en intervju med amerikanska tv-programmet Fox & Friends, berättar föräldrarna om sitt första chockartade möte med sonen.
-Han skakade våldsamt och gav ifrån sig omänskliga ljud, berättar pappan.

Den 22-årige studenten greps i början av 2016 i Nordkorea, anklagad för att ha försökt stjäla en banderoll. I mars samma år visade nordkoreansk tv hans erkännande. Han dömdes till 15 års fängelse, men i juni i år flögs han hem, svårt sjuk. Enligt uppgifter från Nordkorea tillstånd berodde Otto Warmbiers tillstånd på att han drabbats av sjukdomen botulism. Uppgifter som amerikanska läkare tillbakavisat.

Otto Warmbiers föräldrar hävdar att han utsattes för omfattande våld i händerna på diktaturen.

-Han stirrade tomt rakt ut i luften och han skakade våldsamt. Han var blind och döv. När vi tittade på honom och försökte lugna honom såg det ut som att någon hade tagit en tång och möblerat om hans nedre tandrad, säger pappan Fred Warmbier i tv-programmet Fox & Friends.

Otto Warmbier dog bara några dagar efter att han återvänt till USA.

- Otto utsattes för systematisk tortyr och skadades avsiktligt av (Nordkoreas diktator) Kim (Jong-Un) och hans regim, säger pappan i intervjun med tv-kanalen Fox News.

Nordkorea har nekat till att man behandlat honom illa.

Övervakningsbilder del av Warmbiers rättegång:

Myt om mystisk femte våning på Warmbiers hotell:

Två knivskärningar i natt - polisen utreder samband

En man knivskars svårt utanför en restaurang i stadsdelen Flemingsberg i Huddinge under fredagskvällen. Strax efter det första larmet tog sig en annan knivhuggen man in på en bensinmack i samma område. Polisen misstänker nu att det kan finns ett samband mellan de skadade männen. .

Äldre par döda i villabrand

Ett par i 80-årsåldern omkom i en villabrand i norra Borlänge igår kväll. När räddningstjänsten kom fram till området Tallmoheden var det en fullt utvecklad brand.

Paus i Brexitförhandlingarna efter oenigheter

Brexitförhandlingarna om vilka villkor som ska gälla från den 1 januari, pausas. Parterna meddelar att det fortfarande råder betydande meningsskiljaktigheter, bland annat om handel, fiske och andra samarbeten över Engelska kanalen.

Program från TV4