Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Första bilderna från Gina Dirawis rep inför premiären

I kväll är det inte bara årets första Fredagsfinal i Idol 2017 utan även Gina Dirawis premiär på Idol-scenen.
- Jag har en jättebra känsla, säger Gina Dirawi inför premiären.

Under Idol-hösten får Pär Lernström sällskap av Gina Dirawi på scenen då de tillsammans ska leda de livesända fredagsfinalerna.
Repen inför kvällens premiär är i full gång.

- Jag blir engagerad när jag ser att Idolerna är så engagerade och det ska bli jättekul att spela på det i höst, sa Gina tidigare i veckan inför premiären.

Gina Dirawi har tidigare programlett allt från Melodifestivalen och glittrande galor till insamlingsprogram som Musikhjälpen, intervjuprogram och radioprogram. Ikväll är det dags att stiga upp på Idol-scenen och programleda ett av Sveriges största musikprogram.

Just nu pågår repen inför kvällens stora öppningsnummer. Hur det blir ser ni ikväll 20.00 i TV4 eller på TV4play.

 

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.