C More lanserar efterlängtat streamingpaket för sportintresserade

Idag lanserar C More ett nytt streamingpaket med de största matcherna, men till ett lägre pris än vad sport-tv-konsumenter vant sig vid. Ambitionen är att leverera en ny typ av sportupplevelse som erbjuder både livematcher, nyheter, intervjuer och dokumentärer.

Att streama sina favoritsporter blir allt vanligare, men för den som är intresserad av olika ligor och behöver flera streamingpaket blir månadskostnaden snabbt hög. Tidigare har det inte funnits något alternativ till de största premiumpaketen. Det vill C More ändra på och lanserar idag ett nytt streamingpaket, Standard sport, som bland annat innehåller de bästa matcherna från Allsvenskan och SHL.

-  De kommande åren har vi ett enormt sportutbud och med vårt nya paket tillgängliggör vi det bästa från sportens värld i en helt ny paketering. Tittaren ska kunna luta sig tillbaka och bli guidad genom sportdygnet av våra starka profiler, säger Manfred Aronsson, VD på C More.

C Mores nya kanal Sportkanalen som har premiär på lördag blir en central del Standard sport. Under de första dagarna bjuds tittarna på allsvenskt västkustderby mellan Halmstad BK-IFK Göteborg och stormötet i HockeyAllsvenskan mellan Leksand-AIK. Under helgen visas också golfens Tour of Champions innan kampen om fotbollens europaplatser går vidare när Malmö FF-IFK Norrköping möts på måndagskvällen. Däremellan utlovas bland annat sportnyheter och highlights.

Sedan tidigare står det klart att Olof Lundhs populära podcast där han intervjuar fotbollsprofiler får ett nytt filmat format i Sportkanalen och Standard sport, och inom kort kan tittarna förvänta sig fler programnyheter.

-  Inget kan slå liveögonblick från sportens värld, men sport är mycket mer än live. Det är analyser, nostalgi, diskussion och fördjupning – allt detta kommer vi baka in mellan matcherna så att det alltid finns något bra att titta på, säger Johan Cederqvist, Programchef sport på C More.

Standard sport kommer kosta 199 kr/månaden och i priset ingår C Mores filmer och serier, barnutbud samt TV4 reklamfritt och de största tv-kanalerna. Redan från och med lördag finns Sportkanalen tillgänglig i Telias tv-utbud.

Några höjdpunkter från premiärhelgstablån 

Lördag

Sportcentralen inleder och sänder mellan livesporteventen:

13:45 Sportcentralen

14:00 Halmstad-IFK Göteborg (AS)

16:00 Dalkurd-Öster (S1)

17:50 Sportcentralen

18:00 Växjö-Mullsjö (SSL)

20:30 Tour of Champions (veterantouren i golf)

Söndag

13:45 Sportcentralen

14:00 Skövde-Guif (Handbollsligan)

16:00 Leksand-AIK (HA)

18:25 Sportcentralen

18:30 Karlstad-Endre (SSL)

20:50 Tour of Champions (veterantouren i golf)

***

Exempel på återkommande format mellan livematcherna

Sportcentralen
Sportcentralen är samlingsnamnet för nyhetssändningar i Sportkanalen, inklusive de highlights och matchsammandrag spelas ut inom ramen för Sportcentralen.

C More Dokumentär
Sportkanalen kommer sända ESPN:s prisbelönta serier 30 for 30 och Nine for IX m fl. Första dokumentären som visas är Chasing Tyson.

C More Classics
Fylliga sammandrag från gamla klassiska matcher i framförallt SHL, Allsvenskan och SM-slutspelet. Vi samlar även annan klassikerprogrammering under denna rubrik.

En sporthistoria

Fylliga reportage – minidokumentärer – med sköna och ibland lite oväntade historier.


Skaffa Standard Sport här.

Ståle Solbakken gäst i Lundhs podcast

Ståle Solbakken är gäst nummer 295 av Lundhs podcast. Den norska förbundskaptenen pratar om att ersätta Lars Lagerbäck, om möjligheterna att nå VM i Qatar 2022, om den norska mästerskapstorkan sedan EM 2000, om talanger som Ødegaard, Håland och Sørloth och om varför norska landslaget inte kommer åka på träningsläger i Qatar.

Kanadensiskt samarbete sänkte Frölunda

Efter tio raka förluster står nu Linköping på två raka segrar. På tisdagskvällen låg lagets kanadensare bakom bortasegern mot Frölunda i Scandinavium.

Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.

Håkan Loob - Sveriges vigaste 60-åring?

I vår intervjuserie "Wikegård vs" har Niklss Wikegård träffat legendaren Håkan Loob hemma i Karlstad. Samtliga Niklas Wikegårds möten finns att se på C More.