Lättnad efter domen i Floyd-fallet - följdes över hela USA

Domstolsutslaget mot Derek Chauvin följdes av amerikaner runtomkring i USA - särskilt i Minneapolis där George Floyd bodde när han dog:

Lättnaden och upprättelsen var påtaglig i Minneapolis efter domen mot den tidigare polisen Derek Chauvin. Han dömdes för dråp eftersom han tryckte sitt knä mot George Floyds hals i drygt 9 minuter, en händelse som filmades och blev viral.

Black-lives-matter-demonstrationer och debatt om polisvåld mot svarta i USA blossade upp och nu har rättsväsendet gjort sitt utslag.

I spelaren: Se reaktioner från hela USA om domen mot Derek Chauvin.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.