Extern länk
Början på sidans innehåll

Nöje

Nöje

Beskedet: Let's Dance tar paus – Tony Irving hyllar beslutet

Ingen ny säsong 2024 • ”Klokt”

Uppdaterad: Publicerad:

Efter 18 säsonger av Let's Dance tar programmet nu en paus.
Det blir ingen ny säsong våren 2024, bekräftar TV4.

I 18 säsonger har vi sett kändisar dansa i TV4s Let's Dance, men nu är det slutdansat. TV4 går nu ut med att det inte blir någon säsong av Let's Dance 2024.

– Let's Dance är ett av TV4:s största och mest populära program genom tiderna. Sedan starten 2006 så har hela 18 säsonger sänts, men 2024 så är det dags för en paus. Trots att Let's Dance fortfarande är ett program med mer än en miljon tittare varje vecka så har tittarsiffrorna stadigt dalat under de senaste åren. Den trenden vill vi bryta och då behöver vi en paus för att se över hur vi skulle kunna förnya oss och komma tillbaka igen 2025 med ny energi, säger Fredrik Arefalk, kanal- och innehållsdirektör på TV4.

Tony Irving om att Let's Dance tar en paus

Let’s Dance hade premiär 2006, då i ledning av David Hellenius och Agneta Sjödin. Den som tog hem den allra första Let’s Dance-vinsten var Måns Zelmerlöw tillsammans med Maria Karlsson. Efter det blev det alltså hela 18 säsonger av programmet.

Så sent som i slutet av maj tidigare i år såg vi när komikern Hampus Hedström som knep första platsen tillsammans med Ines Balanescu, efter en final mot Charlotte Kalla och Tobias Karlsson.

Någon som hängt med sedan starten är juryns Tony Irving, som tycker att det är helt rätt beslut av TV4 att pausa Let's Dance.

– Jag tycker att det är ett klokt beslut av TV4. Strategiskt, det har sänts i 18 år. När vi startade 2006 fram till nu har tv-tittande förändrats, allt som är 18 gammalt behöver en förnyelse, en övergång, en reparation. Det kan man inte göra när man bara kör säsong efter säsong, det har man gjort med alla andra program, säger Tony.

Han anser att det inte bara är nyttigt för programmet, utan även för honom själv.

– För min del är det också bra, det ger mig möjlighet att utvärdera mig själv och vad jag vill göra. Jag kommer att sakna Let’s Dance och dans i tv nästa år. Men jag har varit gift i 10 år och nästa år blir första våren jag får ha ihop med min man, det ser jag fram emot, säger han.

”Om TV4 vill ha mig tillbaka så står jag först i kö”

Men med det sagt kommer han gärna tillbaka i framtiden.

– Jag gick in som en person och kommer ut som en annan. Jag har ett annat jobb, mitt liv faller inte utan Let’s Dance, men om TV4 vill ha mig tillbaka så står jag först i kö. Vill de inte ha mig tillbaka så är det inte på grund av att jag har gjort något fel, utan att de vill ha något annat, säger han.

– Jag kan inte sätta fingret på någonting, jag kan inte strategin. Men jag kan säga så här: Jag kan dans och kan anpassa dans till rätt beställning, när TV4 vet vad de vill beställa så kan jag hjälpa till, fortsätter han.

David Lindgren har axlat rollen som programledare för Let's Dance sedan 2021, och under sina tre år har han fått sällskap av både Petra Mede och Kristin Kaspersen. Han kommenterar TV4s beslut att pausa programmet i ett meddelande.

”Jag har haft så roligt under mina tre år på Let's Dance och är så tacksam för de åren jag har fått där. Så får vi se vad som händer i framtiden”, skriver David.