Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Helikoptrar vattenbombade brand i hygge

Misslyckat kemiförsök i Lund – en till sjukhus

Över 1 500 klimataktivister gripna i Nederländerna

Senaste dygnet

Flygbolaget varnar: Risk för kaos i sommar

“Kan orsaka enorma förseningar“

Uppdaterad:Publicerad:

Det kan bli stökigt i europeisk flygtrafik även i sommar – med risk för strejker på flera flygplatser. Det varnar Norwegians kommunikationschef, Charlotte Holmbergh för.
– Vi är oroliga för att det kan komma att bli problem i Europa i sommar, säger hon.

Sommaren 2022 var det akut personalbrist inom europeisk flygindustri som låg bakom flygkaoset. Inför årets högsäsong tornar nya hot upp sig.

– Det beror på att det saknas flygledare i Kastrup, vilket orsakat förseningar och inställda flyg. Dessutom strejkar flygledarna i Frankrike regelbundet vilket också kan resultera i liknande strul, säger Charlotte Holmbergh.

“Kan orsaka enorma förseningar“

Flygbolaget hoppas nu att det ska reda sig till sommaren, men känner en oro för att det kan bli en repris på flygkaoset sommaren 2022.

– Vi hoppas att det kommer gå bra men det finns en viss oro för att det kommer bli störningar i trafiken. Det är väldigt tråkigt för resenärerna, säger hon.

Även om strejker och personalbrist bland flygledare framför allt drabbat två flygplatsen, så kan konsekvenserna bredda ut sig över stora delar av kontinenten.

– Det är väldigt stora flygplatser som kan orsaka enorma förseningar. Det påverkar alla bolag som flyger till och från Danmark och alla bolag som flyger kring franskt luftrum, säger hon och avslutar:

– Det i sin tur gör att alla runt omkring påverkas, eftersom de får följdförseningar.

Relaterat