Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Efter explosionen: ”Större skador på fastigheten än man befarat”

Räddningstjänsten har bevakat fastigheten under natten

Uppdaterad: Publicerad:

Många frågor återstår efter den stora explosionen i Göteborg i går. Under dagen räknar polisen med att kunna gå in i lägenhetshuset för att göra en teknisk undersökning. En teori är att ett utplacerat föremål orsakat explosionen och polisen utreder nu motivbilden.

Larmet om explosionen i ett flerfamiljshus i Annedal i centrala Göteborg kom strax före klockan fem på tisdagsmorgonen. När räddningstjänsten kom fram brann det på flera platser och först vid lunchtid bedömdes bränderna vara under kontroll.

Säkra spår

Explosionen ledde till flera bränder och 16 personer fördes till sjukhus, varav fyra med allvarliga skador. Majoriteten har nu kunnat lämna sjukhuset, men två vårdas fortfarande på intensivvårdavdelning under onsdagsmorgonen, enligt GP. Polisens första uppgift framåt är att lokalisera var explosionen ägde rum och säkra spår.
Enligt polisen tyder inget på "naturliga orsaker" bakom dramat i centrala Göteborg. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse. Det finns ännu inga misstänkta i ärendet.

Utreder hotbild


Om det finns en koppling till någon av de uppmärksammade gängkonflikterna i Göteborg är för tidigt att säga, men polisen undersöker eventuell hotbild mot boende i fastigheten. Flera medier har rapporterat om att en polis som arbetat mot organiserad brottslighet och vittnat i flera rättegångar bor på adressen.'

I klippet rapporterar TV4Nyheternas reporter från brandplatsen.

TT

Relaterat
Göteborgspolisen hoppas på teknisk undersökning under förmiddagen

Göteborgspolisen hoppas på teknisk undersökning under förmiddagen

Polisman bor i huset – ska vittna mot gängkriminell om en vecka

Polisman bor i huset – ska vittna mot gängkriminell om en vecka