Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

TV4 Väljaropinion: Här är partierna som går starkast framåt

Tre partier hamnar under riksdagsspärren

Uppdaterad: Publicerad:

Sverigedemokraterna går starkast framåt i den senaste TV4 väljaropinion som publiceras idag. SD och S är de enda partierna som går framåt, medan alla andra partier backar. Tre partier hamnar under riksdagsspärren enligt sammanvägningen.

Det skärpta säkerhetspolitiska läget under sommaren med koranbränningar och olika islamkritiska uttalanden på sociala medier verkar ha gynnat Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna. Det visar senaste TV4 Väljaropinion som publiceras idag.

Jämfört med den förra sammanvägningen från slutet av juni har Sverigedemokraterna gått upp mest, med 0,5 procentenheter. Socialdemokraterna går framåt med 0,4.

Värre går det för de mindre partierna. Miljöpartiet hamnar återigen under riksdagsspärren i denna sammanvägning. Centerpartiet klarar sig strax över spärren, medan vare sig Liberalerna eller Kristdemokraterna hade kommit in i riksdagen om det vore val idag. Men oppositionen har ett fortsatt övertag.

Sedan valet har Tidöpartierna tappat 4,1 procentenheter, medan lag Andersson har gått framåt med 3,7.

Det är forskare vid Göteborgs universitet som åt TV4 sammanvägt den senaste tidens opinionsmätningar som är publicerade i större medier.