Lördagar 20:00

Let's dance

Följ med när kända svenskar kastar sig ut på dansgolvet tillsammans med landets bästa tävlingsdansare. Varje vecka lär de sig nya danser samtidigt som de försöker imponera på den hårda juryn.

Följ med när kända svenskar kastar sig ut på dansgolvet tillsammans med landets bästa tävlingsdansare. Varje vecka lär de sig nya danser samtidigt som de försöker imponera på den hårda juryn.

Här är alla deltagare i Let's dance 2021

PROGRAMINFORMATION
Äntligen är det dags för en ny säsong av succéprogrammet Let’s dance. Här presenteras årets deltagare.

Carola Häggkvist – 54 år. En av Sveriges absolut största artister som sedan genombrottet 1983 sålt flera miljoner skivor. I Melodifestivalen 1983 slog hon igenom med låten ”Främling”. Albumet ”Främling” sålde i över en miljon exemplar och är därmed det mest sålda någonsin i Sverige. Några av hennes andra älskade låtar är ”Mickey”, ”Fångad av en stormvind” och ”Evighet”. Hon dansar tillsammans med Tobias Karlsson.
”Nu var det rätt timing för mig”, säger hon till Nyhetsmorgon.

Martin Melin – 53 år. Martin blev känd för tv-publiken år 1997 då han var den första att vinna tv-programmet Expedition Robinson. Sedan dess många sett honom skriva krönikor om programmet i Expressen, medverka i flera andra tv-produktioner, varit programledare för tv och radio, skrivit böcker och nominerats till en kristall 2015. Utöver det har han hunnit arbeta som polis i nästan 30 år. Han dansar tillsammans med Maria Zimmerman.

Suzanne Axell – 65 år. Många känner Suzanne som programledare för SVT:s Fråga doktorn –  inte så konstigt då det har gjorts över 600 program under de tolv senaste åren. Dessutom har hon skrivit böcker och är numera en rutinerad deltagare i olika frågesportprogram såsom På spåret och Alla mot alla med Filip och Fredrik. Där hon i det sistnämnda vann den andra säsongen tillsammans med David Sundin. Som om inte det vore nog så promoverades hon till medicine hedersdoktor vid Karolinska institutet 2018. Suzanne dansar med Tobias Bader.

Hanna Hedlund – 46 år. Artist, skådespelare och poddare. Under sin karriär har hon gjort allt från att tävla i Melodifestivalen flera gånger (vem minns inte låten “Anropar försvunnen”?) till att spela i otaliga föreställningar, bland annat Pernilla Wahlgrens show “Kort glad och tacksam” 2018. Med det sagt är det väl inte mer än rätt att Hanna Hedlund nu lägger till Let’s dance-deltagare på CV:t. Hanna dansar tillsammans med Tobias Wallin.

Michel Torneus – 34 år. År 2016 satte han svenskt rekord i längdhopp när han hoppade hela 8,44 meter. Men hans karriär började långt innan dess. 2005 var han nitton år och slog igenom när han hoppade 7,94 meter – bara en centimeter från det svenska juniorrekordet. Sen dess har det regnat guldmedaljer över vår friidrottsstjärna! Senast när han vann mästarnas mästare 2020. Han dansar med Jasmin Takács.

Anis Don Demina – 27 år. Redan som 14 åring började han uppträda som rappare hemma i Jordbro där han är uppvuxen. Några år senare växte hans karriär som DJ och musikproducent och han började spelade på olika klubbar i Dubai. Här hemma i Sverige känner många honom som youtubern och artisten Anis Don Demina. Han har drivit sin egen youtubekanal sedan 2011 och tävlat i Melodifestivalen flera gånger. I år var han även programledare för Melodifestivalen i deltävling två tillsammans med Oscar Zia och Christer Björkman. Han dansar tillsammans med Katja Luján Engelholm.

Filip Lamprecht – 23 år. Filip jobbar som modell och är utbildad personlig tränare. En tävlingsinriktad glädjespridare som haft Let’s dance runt om sig sedan länge. Hans mamma Kristin Kaspersen vann nämligen tävlingen år 2019 och i hennes finalnummer hyllade hon Filips mormor Lill-Babs Svensson. I fjol tävlade även hans svägerska Penny Parnevik, som är känd från serien Parneviks där Filip också medverkat. Filip dansar tillsammans med Linn Hegdal.

Kristina "Keyyo" Petrushina – 23 år. Hon är en av Sveriges största youtubers. Redan när hon var elva år började hon spela in humoristiska sketcher, och när hon var 13 började hon publicera dem på nätet. Hennes följarskara växte snabbt och idag har hon över 330 tusen prenumeranter. Youtubekanalen har hon vunnit många priser för och på senare år har hon även gjort flera tv-serier och haft en egen föreställning. Hon har varit programledare för Morgonpasset i P3 och hennes senaste programledaruppdrag var tillsammans med Tilde de Paula Eby när de ledde Tillsammans mot cancer ihop. Keyyo dansar tillsammans med Hugo Gustafsson.

Janne Josefsson – 68 år. En av landets mest uppmärksammade journalister kliver nu in på dansgolvet tillsammans med Malin Watson. Många känner igen honom som programledare för SVT:S Uppdrag granskning. Hans stora genombrott skedde år 1987 när SVT visade hans reportage På rätt sida älven som skildrade klassklyftorna i hans hemstad Göteborg. Efter det har kan gjor en rad avslöjanden som fått stora reaktioner. Strax före valet 2002 visades “Valstugereportaget” om den dolda rasismen i valstugorna. Ett reportage som anses haft en viss påverkan på valresultatet det året och belönades senare med Stora journalistpriset 2002 i kategorin årets avslöjande.

Let's dance har premiär lördag 20:e mars på TV4 och TV4 Play.

Här utses vinnaren av Let’s dance 2021

Finalparen har gett max av sig själva i tre danser och vi har fått se en sprakande dansshow. Juryns poäng är utdelade och det är dags att redovisa tittarnas röster. Vem vinner Let’s dance 2021 och får lyfta glasskon?

Filip Lamprecht vinner Let’s dance 2021

Efter kanske Let’s dance mest jämna final någonsin är det Filip som vinner årets final och får lyfta glasskon.
– Jag har inga ord. Jag har så tacksam, säger Filip.

Keyyo & Hugo utmanas av juryn med en samba

I premiären av Let’s dance 2021 dansade Keyyo & Hugo samba till Sias “The Greatest”. Nu utmanar juryn dem att dansa om den i semifinalen av Let’s dance 2021.

Här antar Anis & Katja juryns quick step-utmaning

Det är juryns kväll i Let’s dance och de har därmed bestämt att Anis & Katja ska få dansa om sin quick step som de gjorde i premiären av Let’s dance. De dansar till “Blinding Lights” av The Weekend.

Michel Tornéus åker ur Let’s dance i kvartsfinalen

Efter en kvartsfinal med otroligt hög nivå, en helt ny utmaning och spännande duell blev det Michel som fick lämna Let's dance.
- Jag har haft jättekul så det känns tråkigt att behöva lämna, sa Michel Tornéus som dansar med Jasmine Takács.