Kommunernas mörka svar om vårens utspring: ”Sjukt tråkigt”

Undersökning: Så svarar landets gymnasieskolor om vårens festligheter

De har precis fått sina studentmössor och tar i juni examen från Österportsgymnasiet i Ystad. Trots att de hade hoppats på ett normalt firande ser det återigen ut att bli en annorlunda student. Inga gemensamma fester och troligtvis inget utspring alls.

– Det känns sjukt tråkigt, utspringet är en stor del av studentdagen för många, säger Victoria Brorsson, student.

TV4Nyheterna har skickat ut en enkät till landets kommuner och av de 138 kommunala gymnasieskolor som svarat, uppger majoriteten, 101, att antalet besökare kommer att begränsas. Många kommuner planerar därför för digitala utspring.

Se mer om undersökningen – och hör hur skolchefen i Ystad resonerar – i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.