Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Carola till Idols kvartsfinal med nya singeln "Pray for peace"

I snart 30 år har hon stått i rampljuset, Carola. Hon är en av våra mest folkkära artister, och på fredag gästar hon Idol med nya låten "Pray for peace".

Att säga att hon är en av våra mest folkkära artister räcker inte. Under Carolas Häggkvist snart 40-åriga karriär har hon etablerat sig som en av Sveriges i allra högsta grad mest framgångsrika artister. Sedan Carola slog igenom med Främling 1983 har hon varit landets starkast lysande stjärna.

Hennes röst är lika gnistrande självklara i poppiga schlagersammanhang som på musikalscener och i hennes omtyckta julkonserter. 2015 blev hon invald i Swedish Music Hall of Fame, hon har förärats H.M. Konungens medalj och fått Ulla Billquist-stipendiet. Och för sitt livs första musikalroll, som Maria i Sound of Music, tilldelades hon Guldmasken 1996.

Nu är hon aktuell med jullåten "Pray for Peace", och Idol har fått den stora äran att gästas av henne nu på fredag.

- Jag ville skriva en låt som andades julfrid för att jag tror att det är precis vad vi behöver just nu. Jag behöver det mer än någonsin. Utöver önskan om att allt ska bli återställt i världen så är ändå längtan om en djup frid på insidan hos oss den starkaste drivkraften hos mig just nu. Utan himmelsk frid är vi bara som i ett ekorrhjul. Men vi kan få andas ut och in ny luft när vi har öppna hjärtan, säger hon.

Idol sänds på fredag 20.00 på TV4 & TV4 Play.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.