Studenten Ebba, 19: ”Det är hyckleri hur vi hanteras”

Får inte åka studentflak – trängs med hundratals i matsal och korridorer

Utspring på trappan blir tillåtet på studenten. Men något åkande på studentflak blir det inte tal om i år heller. Hyckleri, tycker Ebba Barchan i Malmö, som har reagerat på att elever får trängas i skolans matsal och korridorer – samtidigt som de inte tillåts fira tillsammans sista dagen i skolan.

– Det är hyckleri att det finns så starka restriktioner för hur studenter ska hanteras, men vi står fortfarande och trängs hundratals i matsalen och i korridorer, säger hon.

Se mer om hur Ebba och andra med henne menar att situationen är orättvis, i spelaren ovan.

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.