Hon föreslås blir MPs kvinnliga språkrör

”Hon är en trovärdig, stabil och engagerande kraft som kommer att kunna samla partiet inför den kommande valrörelsen” säger valberedningens sammankallande Katrin Wissing på en pressträff.

Nuvarande kvinnliga språkrör i partiet Isabella Lövin meddelade i augusti att hon avgår som språkrör för Miljöpartiet. Ett nytt kvinnligt språkrör ska väljas under en extrakongress den 31 januari 2021. Under torsdagen så presenterade valberedningen sitt förslag: Märta Stenevi.

Stenevi har i dag rollen som partisekreterare och har tidigare arbetat som kommunråd i Malmö och regionråd i Skåne.

På förhand har åtta kvinnor sagt att de kandiderar till posten som språkrör. Förutom Märta Stenevi så är dessa jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, riksdagsledamöterna Janine Alm Ericson, Annika Hirvonen, Rebecka Le Moine, Karolina Skog, Pernilla Stålhammar och kommunpolitikern Elin Söderberg från Umeå.

Mer tillåtande att bli berusad kring barn

"Vi svenskar har mjukat upp vår attityd” säger IQ:s vd Karin Hagman. Företagets årliga alkoholindex visar att allt fler svenskar tycker att det är okej att bli full när barnen är med, jämfört med för tio år sedan. Och det är männen som är mer liberala,
"Stor skillnad mellan könen och trenden är att det är unga vuxna som är mer toleranta, säger Karin Hagman som ger tips på hur du kan tänka kring alkohol och barn.

Program från TV4