Extern länk
Början på sidans innehåll

Regeringsbildningen

Regeringsbildningen

Här kan du se TV4 Nyheternas rapportering kring regeringsbildningenHär kan du se TV4 Nyheternas rapportering kring regeringsbildningen

Ebba Busch (KD) om sin ministerpost: ”Det är klart”

Får plats i Kristerssons regering

Uppdaterad: Publicerad:

I går presenterade alltså Ulf Kristersson sin nya regering bestående av Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna med stöd av Sverigedemokraterna, det så kallade Tidö-avtalet.

På måndag ska Ulf Kristersson (M) genomgå en statsministeromröstning i riksdagen och först efter det kan han presentera vilka som blir ministrar i regeringen. Många spekulerar nu kring vilka ledare som kommer hamna på vilka ministerposter. I Nyhetsmorgon svarar Ebba Busch på vilken ministerpost som hon kommer att ha.

– Jag kan säga så mycket som att det är klart. Men det kommer vi att berätta det när det är dags att berätta och delge i sin helhet, säger Busch.

Kristdemokraterna har tidigare uttryckt att de är ”en garant” för enprocentsmålet gällande biståndet – men nu slopas det och ersätts av en mindre fast summa i budgeten. Enligt Ebba Busch har man inte lyckats med att stå fast vid den garantin i och med det nya avtalet.

– Jag är självklart inte nöjd med att vi inte lyckades värna det här, men det är ändå ett väldigt starkt förhandlingsresultat med tanke på var det kunde ha hamnat någonstans. Två av de stora partierna ville något helt annat, säger Busch.

Se Ebba Busch utveckla sitt svar om ministerposten i spelaren ovan.

Relaterat
KD fick backa om biståndet: ”Lyckades inte värna det här”

KD fick backa om biståndet: ”Lyckades inte värna det här”