Babylycka på Kolmården: ”Han lägger på sig i rasande takt”

Kolmårdens djurpark firar nytillskott: Parkens första hankalv ”Amadi” föddes fredagen den 13:e. Här är de första bilderna på den lille krabaten.

Linda Berggren, djurchef på Kolmården berättar om den nyfödda trubbnoshörningen Amadi som redan vid födseln vägde 60 kilo. Och efter detta beräknas Amadi öka cirka 5 kilo om dagen. Berggren berättar att noshörningsmamman är rutinerad och förlossningen har gått enligt planerna. För övrigt äter noshörningsmamman cirka 20 kilo mat om dagen. Fantastiska djur som numera är utrotningshotade.


”Intressant med sex för 50-plussare”

Är kultserien Sex & the City fortfarande relevant, eller har den blivit omodern? Malin Collin kommer att sakna karaktären Samantha för att hon var den som var normbrytande, men hoppas att serieskaparna gör något intressant på temat sex för 50-plussare.

Kvinna avrättad i USA: ”Förmodligen svårt psyksjuk”

För första gången på 67 år har en kvinna avrättats federalt i USA.. Detta efter att hon mördat en gravid kvinna och skurit ut barnet ur magen på henne. ”Förmodligen en svårt psyksjuk människa”, säger Leif GW Persson.

Så ska Joe Biden ena ett polariserat land

På onsdag svärs Joe Biden in som USA:s 46:e president. Frågorna om vad som kommer att hända framöver i det polariserade landet är många - och med oss för att svara på några av dom är Merrick Tabor, statsvetare på Stockholms universitet.

Behövs 100.000 vaccinationer om dagen – så ligger Sverige till just nu

Före midsommar ska alla svenskar som vill ha erbjudits vaccin mot Covid-19 enligt Sveriges vaccin-samordnare. Vaccinationerna har rullat igång och vi pratar med
Emma Spak, chef hälso- och sjukvård SKR, Anna Gröneberg, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS), Kungsbacka kommun och Rickard Lundin, talesperson vaccinationsfrågor, region Östergötland.

Musikproducenten Phil Spector är död: ”Hans skamlöshet var en framgång”

Musikproducenten Phil Spector dog igår i sviterna av covid-19. Han är känd för att bland annat ha producerat skivor åt The Beatles och The Ramones, men också för mordet på skådespelaren Lana Clarkson, som han dömdes för. Harvey Philip Spector blev 81 år.Vi har med oss Fredrik Strage som minns producenten.

Navalnyj landade i Ryssland: ”Han är inte rädd men vet inte vad som händer nu”

I USA är det bara är två dagar kvar tills Joe Biden svärs in som USA:s 46:e president. Inför installationen på onsdag fruktar landet ett flertal attacker som planeras av Trump-supportrar och höger-extremister.
Stefan Borg är på plats i Washington. Elisabet Frerot pratar även om Aleksej Navalnyj som i går landade på rysk mark för första gången sedan han i somras utsattes för ett mordförsök med nervgift. Jona Källgren finns med från Istanbul. Hon pratar även om Uganda där presidentvalet nu är avslutat och den sittande presidenten Yoweri Museveni blev återvald. Adam Kahsai-Rudebeck finns med live från Uganda.