Babylycka på Kolmården: ”Han lägger på sig i rasande takt”

Kolmårdens djurpark firar nytillskott: Parkens första hankalv ”Amadi” föddes fredagen den 13:e. Här är de första bilderna på den lille krabaten.

Linda Berggren, djurchef på Kolmården berättar om den nyfödda trubbnoshörningen Amadi som redan vid födseln vägde 60 kilo. Och efter detta beräknas Amadi öka cirka 5 kilo om dagen. Berggren berättar att noshörningsmamman är rutinerad och förlossningen har gått enligt planerna. För övrigt äter noshörningsmamman cirka 20 kilo mat om dagen. Fantastiska djur som numera är utrotningshotade.


Livet på landet – Maria testar drängen

Vi fortsätter följa familjen Leesments liv på landet och idag lär de Maria hur bondens väg från jord till bord går till. De pratar även om vad familjen ska göra på sin relativt korta semester.

Bakom kulisserna på inspelningen av Så mycket bättre

Inspelningen av årets "Så mycket bättre" har precis avslutats i Burgsvik på Gotland. Stjärnor som Peter Jöback, Melissa Horn, Thomas Stenström och Maxida Märak är bara några av årets artister som ska tolka varandras musik. Vår reporter Carolin Björnerhag var där för att ta pulsen på årets artister och se vilken plats de egentligen tar i gänget.

Eva Hamilton om misstroendeomröstningen: ”Det här göder politikerförakt”

Eva Hamilton tror att misstroendeomröstningen mot regeringen riskerar att göda politikerförakt hos den breda allmänheten när nyhetspanelen diskuterar om att riksdagen ska rösta om att väcka en misstroendeförklaring mot regeringen Löfven. Nyhetspanalen består av Dick Erixon, chefredaktör Samtiden, Eva Hamilton, fd vd SVT och Rossana Dinamarca, krönikör ETC Göteborg.