Guldbollen till Zlatan – för tolfte gången

”Jag siktar på att ta en i 50-årsåldern också.”

Zlatan Ibrahimovic har levererat på en osannolikt hög nivå under 2020. Nu har anfallsstjärnan fått ta emot sin 12:e guldboll – 39 år gammal.

Zlatan återvände till sitt Milan och visade omgående att han hade mer att ge. Svensken var en starkt bidragande orsak till att laget avslutade säsongen med tolv matcher i rad utan förlust – och Zlatan själv krutade in tio mål på 18 ligamatcher.

I årets säsong leder han skytteligan – trots att han missat två matcher på grund av coronaviruset.

Hör Zlatans förklaring till varför han fortsätta att leverera på denna höga nivå.

Relaterat


Häcken röstar ja för övertagande av Göteborg

Under ett extrainsatt årsmöte röstade Häcken under onsdagen ja till att ta över Kopparbergs/Göteborgs verksamhet. Nu krävs det bara att Göteborg röstar ja under torsdagen.

Ståle Solbakken gäst i Lundhs podcast

Ståle Solbakken är gäst nummer 295 av Lundhs podcast. Den norska förbundskaptenen pratar om att ersätta Lars Lagerbäck, om möjligheterna att nå VM i Qatar 2022, om den norska mästerskapstorkan sedan EM 2000, om talanger som Ødegaard, Håland och Sørloth och om varför norska landslaget inte kommer åka på träningsläger i Qatar.

Kanadensiskt samarbete sänkte Frölunda

Efter tio raka förluster står nu Linköping på två raka segrar. På tisdagskvällen låg lagets kanadensare bakom bortasegern mot Frölunda i Scandinavium.

Sörenstam försvarar beslutet

Annika Sörenstam fick hård kritik efter att ha tagit emot frihetsmedaljen från Donald Trump. Nu uttalar sig golflegendaren för första gången.

Skicross-VM till Sverige

Nu är det klart att skicross-VM kommer att genomföras i Sverige och Idre Fjäll. Tävlingarna kommer att genomföras på Idre Fjäll om fyra veckor, 11-13 februari.

Möt SHL:s längsta forward

Frölundas 19-åring Elmer Söderblom är över två meter lång och väger 108 kilo.

Sportåret 2020

2020 var ett märkligt år. Inte minst för idrotten. Vi har låtit våra profiler minnas tillbaka. Vad minns man från idrottsåret.