Oro för att hundar överges efter pandemin: ”Tänk efter innan”

Hundstallet: Överge inte din hund när du slutar jobba hemma.

Enligt Jordbruksverket har antalet registrerade hundar ökat rejält under 2020. Pandemin förde med sig mer hemmajobb och en ökad isolering något som lett till att många passat på att skaffa sig en hundkompis.

Elin Holgersson från Hundstallet i Skåne som är ett av de ställen som tar emot hundar vars ägare, tröttnat eller på annat sätt inte klarar av en vardag tillsammans med sin hund oroas för konsekvenserna när många återgår till sina arbetsplatser igen.

Se hela intervjun i klippet ovan.

Marcus: Här är stora krigslögnen om Obama

Marcus Oscarsson kommenterar presidentbytet i USA. Dessutom svarar han på bluffryktet om att Obama skulle ha varit den värsta krigspresidenten.
- Låt oss tala om hur sanningen ligger till egentligen, förklarar Marcus.

Pysseltips på sportlovet: Gör ett kul rit-spel!

Hemmafix-inspiratören Vivi Wallin och sonen Knut kommer på besök och ger fantastiska tips på pyssel som alla kan göra under sportlovsledigheterna. Vad sägs om exempelvis konstgjord snö av majsstärkelse – eller ett kul rit-spel?

Sissela Benn om sin prestationsångest: ”Haft problem hela livet”

Prestationsångest är temat i en av de filmer Unga Dramaten gjort i serien "Lektioner för livet" och som nu ska visas runtom på landets skolor. Sissela Benn, skådespelare och komiker; känd från bland annat Sune-filmerna, är den som tar sig an ämnet prestatitonsångest.

Tittarfråga - "Jag sexchattade med ett ex, var det otrohet?

Otrohet och svek är något som verkligen engagerar er tittare. Förra gången Relationsakuten var på plats och pratade om otrohet vällde frågorna in därför gör vi nu en del två på ämnet. Här svarar Anna Bennich och Nisse Edwall på tittarnas många frågor om otrohet.
Bland annat ställs frågan: "Vi har inte haft sex på två år och jag sexchattade med ett ex, kan man rättfärdiga mitt misstag? Från otrogen tjej"
Jennys svar är tydligt, men vad säger experterna?

Unga poeten hyllas världen över "Vilken stjärna"

Poeten Amanda Gorman skrev historia i går som den yngsta någonsin att recitera sin poesi under en installationsceremoni. Hon hyllas idag över hela världen för sitt starka tal.

Språkakuten: Det här är svårast med svenska språket

Sara Lövestam och Patrik Hadenius går igenom vad som kan bli extra krångligt när man ska lära sig det svenska språket. Språkakuten visar även några nyord som ni tittare har skickat in.

Pysseltips med allt du har hemma

Hur ska vi få barn och ungdomar att lämna skärmen och göra annat nu när det inte finns några alternativ på stan? Till exempel pyssla. Kreatören Helena Lyth ger oss en massa pyssel-tips. Bland annat att aldrig slänga en toarulle, bygg torn istället.