Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyheterna

Senaste nytt

Igår 22:57

Skottlossning mot bostad – stor polisinsats

Polisen är på plats i Uppsala efter en skottlossning mot en fastighet under tisdagskvällen.

– Vid 21.52 fick vi larm om smällar i ett område som heter Stenhagen. Vi konstaterar att det skjutits där. Skott har avlossats mot en fastighet där det bor människor, säger polisens presstalesperson Pelle Vamstad till TV4 Nyheterna.

Ingen har skadats i skjutningen, uppger polisen. Det pågår just nu en stor polisinsats och man har ännu ingen misstänkt gärningsperson.

– Vi har en ansenlig resurs på plats. Det vi gör nu är att vi spärrar av fastigheten och kommer genomföra en teknisk undersökning för att fastställa vad som hänt, säger Pelle Vamstad.

Polisen arbetar bland annat med att söka efter eventuella spår och fynd på platsen.

– Vi kommer också att höra eventuella vittnen. Det kommer också genomföras dörrknackning i området, säger Pelle Vamstad.

Läs mer

Igår 22:36

Högt svenskt förtroende för Nato

Svenskarna har högt förtroende för Nato, trots att Sverige ännu inte gått med i försvarsalliansen. Över hälften av svenskarna (52 procent) har högt eller mycket högt förtroende för Nato, enligt den senaste Som-undersökningen från Göteborgs universitet.

Det rapporterar TT.

Förtroendet för Nato är en ny punkt. Att 52 procent har stort eller mycket stort förtroende för Nato är något som kommer att vara väldigt intressant att jämföra med nästa år, säger Felicia Robertson, som är doktorand vid Göteborgs universitet.

Stödet för ett svenskt Nato-medlemskap är också högt.

Läs mer

Igår 22:02

Frankrikes premiärminister bjuder in facket till samtal

Frankrikes premiärminister Elisabeth Borne har bjudit in ledarna för landets missnöjda fackförbund till samtal nästa vecka, skriver France24 och hänvisar till nyhetsbyrån AFP.

Samtalen ska hållas på måndag och tisdag. Beskedet kommer efter de stora protesterna som präglat landet den senaste tiden.

Totalt ska åtta fackliga ledare ha blivit inbjudna av Elisabeth Borne.

Läs mer
Senaste dygnet

Uppgifter: Över 500 kilo misstänkt kokain hittat utanför Stockholm

Tullkriminalare i stor knarkrazzia • Värt mångmiljonbelopp

Tullverket genomförde i tisdags ett omfattande narkotikatillslag söder om Stockholm.

Enligt uppgifter till TV4 Nyheterna hittades vad som tros vara över 500 kilo kokain. Hela fyndet ska ännu inte ha analyserats klart men beräknas vara värt hundratals miljoner kronor på gatan.

– Vi kan bekräfta att vi den 4 oktober har gjort ett stort narkotikabeslag i Stockholmstrakten, säger Michaela Linderoth, pressekreterare på Tullverket.

Är det någon gripen eller misstänkt?

– Jag känner inte till det just nu.

Vad var det som ledde fram till fyndet?

– Vi kan inte säga mer just nu. Vi har startat en förundersökning och vi på Tullverket kommer utreda det här ärendet och kommer kunna berätta mer längre fram, men under tiden råder det förundersökningssekretess.

Krister Johansson, chef på tullkriminalen i Stockholm, säger:

– Mycket tyder på att det är en tyngre drog och att det är ett jättestort beslag. Men vi kan inte säga mer eftersom det är så himla färskt.

I spelaren ovan: TV4 Nyheternas krimreporter Jamshid Jamshidi kommenterar tillslaget.