Fredagar 20.00

Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Maria Forsblom och Erik Ekstrand leder Idolfinalens uppsnack

Uppladdningen inför Idol-finalen i Globen pågår hela veckan – men för tv-tittarna börjar finalfesten redan klockan 19.15 i TV4 Play. Då drar Idol Extra igång med ett uppsnack direkt från Globen. Programledare är Maria Forsblom (Nyhetsmorgon) och Erik Ekstrand (TV6, Erik & Mackan).

- Jag är otroligt glad att tillsammans med Erik få bygga upp stämningen inför Idol-finalen i Globen. Efter att ha följt fredagsfinalerna från tv-soffan känns det jätteroligt och spännande att få vara på plats och höra hur tidigare idoler, familjemedlemmar och inbjudna gäster minns säsongen, resonerar kring våra finalister och siar om utgången. Jag hoppas och tror att det blir en nervkittlande, oförutsägbar och glittrande Idol-final, säger Maria Forsblom

- Det här kan vara årets viktigaste uppsnack och därför känns det bra att göra det tillsammans med Sveriges bästa livereporter, säger Erik Ekstrand.

Maria Forsblom är en välkänd profil för alla som sett Nyhetsmorgon och kommer med sitt stora Idolintresse och vana av livesändningar guida tittarna fram till finalen. Erik Ekstrand har under Idolsäsongen gjort bejublat framträdande i Idol Extra men är annars ganska ny i TV4-sammanhang.

- Det känns jättekul att ha fått ihop denna dynamiska duo med humor och stark närvaro. Det känns som en lysande uppladdning inför finalen, med spännande analyser i mellansnacket och som vanligt ett rejält eftersnack, säger David Lillemägi exekutiv producent för Idol Extra.

I uppladdningen får tittarna följa med backstage, och veta allt om den stora finalen där tittarna ska kora en ny vinnare i Sveriges största musiktävling. Det blir fullmatat med gäster och snackisar inför den stora finalen.

I pausen är det sedan dags igen. Klockan 21.30 till cirka 22.15 sänds Idol Extra live för att ta tempen mitt i finalen. Här får tittarna de sista analyserna och känslorna innan det är dags för resultatshowen i TV4 och TV4 Play klockan 22.25.

Precis som vanligt på fredagarna, kommer Idol Extra sedan tillbaka klockan 22.45. Då är självklart Pär Lernström tillbaka vid rodret och leder tittarna genom firandet. Daniel Redgert är stående panelmedlem, tillsammans med kända ansikten. Här får tittarna den första intervjun med vinnaren av Idol 2017 – Chris Kläfford eller Hanna Ferm och alla känslor fångas upp i konfettiregnet i Globen.

Idol del 24

Denna kusliga allhelgonaafton är ni där hemma som valt ut vilka låtar idolerna ska framföra. Vissa deltagare tvingas lämna sin comfort zone medan andra fått några av sina personliga favoriter. Kvällen till ära tar även Petra Marklund plats på scen.

Se alla framträdanden från sjätte fredagsfinalen här

Ikväll är det dags för den efterlängtade "Folkets val"-kvällen i Idol där tittarna har fått bestämma vad Idolerna ska sjunga. Här har vi samlat allt du behöver veta inför kvällen och hur du röstar på din favorit!

Idol 2020 - Bagges förfest del 5

Vad vore en fredagsfinal i Idol utan förfest tillsammans med vår älskade jurymedlem Anders Bagge? Följ med när Anders peppar igång kvällen i sin loge, det bjuds på såväl roliga upptåg som spännande gäster.

Idolpodden del 5: "Hur kunde ni?"

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av journalisten och På spåret-vinnaren Parisa Amiri. Hon undrar hur Idoljuryn tänkte när de gav livbojen till Ella Hedström, jämför Nadja Holm med Beyoncé och analyserar killarna i tävlingen.

Idolpodden del 4: "Min fru har börjat spekulera..."

Idolvinnaren Tusse Chiza gästar Idolpodden med Alex och Nikki där han berättar namnet på sin nya låt, de pratar om kritiken mot Nova Luther och Caspar Camitz effekt på kvinnor runt 40-strecket.