Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Sponsorer

OLW
MAX
Gina Tricot
Cloetta
Swedbank

Historiskt jämnt - så mycket skiljer mellan finalisterna inför finalen

En promille.
Det är skillnaden mellan Chris Kläfford och Hanna Ferm - inför den jämnaste Idol-finalen någonsin.

Chris Kläfford och Hanna Ferm har tagit sig hela vägen genom höstens fredagsfinaler med hjälp av svenska folkets röster. 
Och inför finalen kan Idol nu avslöja att det är rekordjämna förutsättningar. 

Under semifinalen var det nämligen bara en promille som skilde de båda finalisterna åt i antalet röster från tittarna. Chris och Hanna går därför in i en historiskt jämn kamp fredag 20.00, direkt i TV4 och TV4 Play från Globen. 

- Det är fantastiskt att se tittarna engagemang och hur de belönar våra idoler som klarat sig genom alla utmaningar under hösten. Det är ruskigt spännande att vi nu kan ta del av röstningssiffran från semifinalen i form av att det skiljer rekordlåga en promille mellan Chris och Hanna. Det kommer bli en magisk kväll som leder oss mot en vinnare av Idol 2017 - och det är tittarna som sitter på avgörandet, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent. 

Här hittar du alla sändningstider, och all information om finalen. 

Katia Mosally – Från världsartister i LA till Idol-juryn

TV4 kan i dag presentera vem som tar ny plats i Idol-juryn i höst. Direkt från palmerna i Los Angeles och musikbranschens hetsiga vardag kliver skivbolagsproffset Katia Mosally in till Idol. Hon har en internationell toppkarriär och har arbetat tillsammans med världsstjärnor som Billie Eilish, Ariana Grande, Lady Gaga och Shawn Mendes. Nu kommer hon hem för att leta efter Sveriges nästa stora artist tillsammans med Anders Bagge, Kishti Tomita och Alexander Kronlund när Idol drar igång på TV4 och TV4 Play den 23 augusti.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.