Stjärnornas stjärna

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Petra Mede - TV4:s nya stjärnvärvning

TV4 rekryterar en av Sveriges mest välrenommerade programledare. Under våren leder Petra Mede den nya storslagna lördagsunderhållningen Stjärnornas stjärna - ett direktsänt program där tittarna kan förvänta sig musikunderhållning på högsta nivå. – Det är otroligt roligt att vi lyckats värva Petra till TV4 och att hon kommer att bidra stort till våra högt satta mål om att leverera underhållning i världsklass till tv-tittarna, säger Åsa Sjöberg, Innehållsdirektör, TV4, Bonnier Broadcasting.

Jag ser med glädje fram emot denna vår och samarbetet med TV4. Stjärnornas stjärna, det är inte bara mitt smeknamn utan även namnet på det fantastiska program jag fått äran att leda, säger Petra Mede.

Med Eurovision, Kristallen, QX-galan, Guldbaggen och mycket mer på sitt CV är Petra Mede en av Sveriges mest väletablerade och färgstarka programledare.

-  Petra Mede är inte bara en av Sveriges bästa programledare, hon är också en enastående komedienne, vilket kommer att genomsyra våra kommande samarbeten, fortsätter Åsa Sjöberg, Innehållsdirektör, TV4, Bonnier Broadcasting.

Petra Mede leder vårens storsatsning Stjärnornas stjärna, ett direktsänt underhållningsprogram där åtta etablerade artister samlas för att göra upp i en helt ny musiktävling. Det bjuds på en musikalisk mångkamp inför en livepublik där artisterna framför tolkningar av kända hits från helt andra musikstilar än de är vana vid, såsom country, hårdrock, opera och latin. En panel av två fasta experter och gästande coacher ger feedback på varje framträdande, men det är tittarna som avgör. Varje vecka måste den artist som fått minst antal tittarröster lämna tävlingen och i finalen gör två artister slutligen upp om vinsten, tills en står kvar och koras till Stjärnornas stjärna.

Med Stjärnornas stjärna vill vi skapa ännu en TV4-fest att samla familjen kring. Med välkända artister på oprövad musikalisk mark och Sveriges glittrigaste programledare finns alla möjligheter till ett kanonprogram, säger Hans Abrahamsson, exekutiv producent TV4, Bonnier Broadcasting.

Om Petra Mede:
Petra Mede var årets julvärd i SVT år 2013 och fick samma år det prestigefyllda uppdraget att ensam leda Eurovision Song Contest från Malmö. När Sverige återigen blev värdland för tävlingen under 2016 fick hon uppdraget igen, den här gången tillsammans med Måns Zelmerlöw. De senaste åren har Petra blivit inbjuden att leda Guldbaggegalan vilket hon även kommer att göra under 2018.

Genom åren har Petra Mede programlett andra stora tv-galor såsom QX-galan, Kristallen, Världens barn och Melodifestivalen. Hon har även medverkat i ett flertal program och tv-sammanhang såsom Parlamentet, Morgonsoffan och Stockholm Live samt varit värdinna för sin egen show Petra Mede show. 2017 nominerades Petra till TV-priset Kristallen för sin roll som Katja i Bonusfamiljen.

Artisterna som medverkar i Stjärnornas stjärna presenteras senare i vår.
Stjärnornas stjärna har premiär under våren 2018 i TV4 och på TV4 Play.

Jessica Andersson lämnar Stjärnornas stjärna veckan innan semifinal

I lördagens Stjärnornas stjärna blev det en dubbel utmaning för artisterna då de tolkade två genres under samma kväll; country och visa. Jessica Andersson framförde bland annat en rörande tolkning av Marie Fredrikssons "Tro", men tyvärr räckte det inte hela vägen och hon fick lämna tävlingen.

Mapei lämnar Stjärnornas stjärna efter operakvällen

Ikväll blev det finstämt i Stjärnornas stjärna då programmet bjöd på en kväll på operan med allt från italienska till tjeckiska toner. Mapei framförde en vacker tolkning av Ave Maria, men tyvärr räckte det inte hela vägen.