Det stora tårtslaget

Åtta deltagare som alla har ett brinnande intresse för tårtdesign tävlar mot varandra i olika utmaningar för att visa upp sina färdigheter. De skapar tårtor utifrån olika teman och ställs inför tekniska utmaningar inom tårtdekoration.

Åtta deltagare som alla har ett brinnande intresse för tårtdesign tävlar mot varandra i olika utmaningar för att visa upp sina färdigheter. De skapar tårtor utifrån olika teman och ställs inför tekniska utmaningar inom tårtdekoration.

Här är deltagarna i Det stora tårtslaget 2018

Flygplan som smakar hallon, en dalahäst i sockerpasta och en fisk av maräng - det är återigen dags att imponeras av makalösa tårtor när den tredje säsongen av Det stora tårtslaget drar igång. Åtta tårtkonstnärer står redo att under tidspress skapa sockerstinn magi i rutan. Programledare är Marie Serneholt.

-  Nivån på deltagarna är skyhög och tittarna kommer få se helt fantastiska tårtor. Vi får bland annat se tårtor som ser ut som maträtter och kända byggnader men även maffiga bröllopstårtor. Håll i hatten vilka tårtor! Sedan har vi ju inte kunnat låta bli att slänga in en och annan twist in i tävlingen, avslöjar Marie Serneholt.

Med hjälp av sockerpasta, fluffiga bottnar och läckra fyllningar skapar deltagarna fantasifulla tårtor på ett nytt tema varje vecka i kampen om titeln ”Årets tårtdesigner 2018”. Det stora tårtslagets expertjury består av Mattias Ljungberg, prisbelönt konditor som driver Tössebageriet och MR Cake samt Claudia Kjeldaas, framstående tårtdesigner och med en bakgrund inom modedesign och haute couture. De bedömer tårtornas utseende och smakkombinationer och tar varje vecka beslutet vem som vinner veckans utmaning och vem som tvingas lämna programmet. Tiden är knapp men kreativiteten och skaparlusten är stor.

-  Vi vet att många sett fram emot en tredje säsong av vårt populära format och det känns roligt att kunna bjuda Sjuans trogna tittare på en härlig sockerchock så här i vintermörkret. Ingen med ett bakintresse kommer att bli besviken, för vi har hittat de bästa sockerkonstnärerna i landet i år. Programmets vinnande koncept består av en del tårar, två delar sockerpasta och en hel del skratt, säger Caroline Norrby exekutiv producent för programmet.

Årets deltagare är:

Helena Hagman, 43 år, Göteborg.
Skapar tårtor hemma i sitt kök, men har redan vunnit Scandinavian Cake Show 2014.
Josefin Jönsson, 34 år, Lomma.
Barnmorska som drömmer om att öppna en egen mödra-tårtcentral som gör tårtor till nyblivna mammor och deras guldklimpar.
Kent Krogseng, 34 år, Oslo.
Har två passioner i livet: träning och tårtbakning. Jobbar som barista men drömmer om att starta ett eget konditori med sin sambo.
Karolina Velozo, 41 år, Linköping.
Rutinerad tårtkonstnär som vunnit Scandinavian Cake Show 2016 och driver My Sweet Pink Cake i Linköping.
Ann Hansson, 50 år, Hillared, Svenljunga.
Driver tårtföretaget Flickorna i köket som gör tårtor och andra bakverk helt efter kundens önskemål.
Majda Ivanovska, 28 år, Sölvesborg.
Simskollärare som bakar tårtor på halvtid med sitt företag Cake By MI i centala Sölvesborg.
Jennie Lindberg, 39 år, Västervik.
Konditor som älskar att göra realistiska figurtårtor. Ser sig som en konstnär.
Matilda Åhlund, 28 år, Resele.
Föräldraledig tårtfantast som drömmer om att starta ett eget tårtmakeri med konfektyr.

Det stora tårtslaget har säsongsstart torsdagen den 25 januari klockan 21.00 i Sjuan och på TV4 Play. Programmet sänds i åtta delar. 

Sydneys operahus som tårta!

Temat är byggnader och deltagaren Jennie Lindberg gör en tårta som inspirerats av operahuset i Sydney.

Pumpa-tårta med varmkorv och ett slott

Tårtkonstnärerna får i uppdrag att göra barnens drömtårtor. Ann Hansson ombeds göra en tårta med pumpa, varmkorv och ett slott. Plus att den ska vara läskig.

Pumpa för sötsugna

Deltagaren Kent Krogseng gör en tårta i form av tre mäktiga pumpor med fyllning av butterscotch-kräm, rostade pecannötter och en touch av pepparkaka.

Är det här en tårta?

Temat är "mat" i Det stora tårtslaget och deltagaren Jennie Lindberg ger sig på en fisktallrik. Resultatet får domarna att häpna.

Tårta för spelnörden!

Deltagarna Ann Hansson och Majda Ivanovska gör en maffig Casino-tårta får mycket beröm av juryn.

Bröllopstema i säsongsstarten

Denna säsong börjar man med tårtornas Rolls-Royce: bröllopstårtor. Vem lyckas bäst och vem tvingas lämna programmet?

Trailer Det stora tårtslaget 2018

Det är återigen dags att imponeras av makalösa tårtor när den tredje säsongen av Det stora tårtslaget drar igång den 25 januari i Sjuan.

WOW vilken maffig bröllopstårta!

Finalisten Bjørn-Ali gör en enorm bröllopstårta med fyra våningar efter entreprenören Kenzas önskmemål. Ska han gå hela vägen?

Kenza bedömer bröllopstårtor i finalen

Entreprenören Kenza Zouiten ska snart gifta sig och därför får finalisterna i Det stora tårtslaget i uppdrag att göra en bröllopstårta efter hennes önskemål. Vem lyckas bäst och tar hem vinsten?