Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Chris Kläffords miljonsuccé - mest spelade svenska artisten

För ett par månader sedan vann han Idol.
Redan nu är Chris Kläfford den mest spelade svenska artisten på radio.
Här är hans miljonsuccé i siffror.

Den 8 december såg 1,2 miljoner tittare när Chris Kläfford tog hem segern i Idol. Sedan dess har hans vinnarlåt Treading water spelats över 8,5 miljoner gånger på Spotify. Kläffords tolkning av Imagine har spelats 5,9 miljoner gånger, enligt uppgifter från Universal som Idol har tagit del av.

Hittills har Idol-vinnarens låtar spelats totalt 17,3 miljoner gånger på Spotify

När det kommer till svensk radio så är Chris Kläfford den mest spelade svenska artisten under januari och februari 2018. Chris Kläfford är också den första Idol-vinnaren som haft en låt på förstaplats, och en på plats sju på Spotifys topp 50-lista – samtidigt.

Sök till Idol 2018

I höst visas den fjortonde säsongen av Idol i TV4 och just nu pågår jakten efter Sveriges nästa stjärna. Under mars och april reser Idol landet runt på en omfattande auditionturné.

Idol har hittills besökt Karlstad, Umeå och Göteborg. Nu återstår Helsingborg och Stockholm.

Hit kommer Idol:

Helsingborg, 24 mars
Plats: Helsingborg Arena, Klockan 08.00.

Stockholm, 14 april
Plats: Tele2 Arena, klockan 08.00.

Se till att föranmäla dig här.

Åldersgräns?
Alla som fyller 16 år senast den 1 september i år är välkomna att söka.

Frågor?
Vi har samlat svaren på de vanligaste frågorna här.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.