Idol

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Oslipade diamanter, hoppfulla entusiaster och tondöva drömmare – jakten på framtidens stjärnor är igång. Följ med på ett storslaget musikäventyr där drömmar går i uppfyllelse, från det första mötet med juryn till kvalomgångar och fredagsfinaler.

Chris Kläffords möte med stjärnproducenten i Los Angeles

Från ett fullsatt Globen – till Idols mest bokade vinnare.
Nu har Chris Kläfford även tagit steget över Atlanten – där Idol-vinnaren bland annat träffade världens främsta hitmakare Max Martin.
- Jag sitter där med världens största producent. Då blev jag nervös men jag känner tacksamhet, säger Chris Kläfford i Nyhetsmorgon.

Efter att Chris Kläfford vann Idol 2017 så väntade en turné värd 500 000 kronor samt en möjlighet att få starta upp sin karriär i musikens huvudstad, Los Angeles. Under våren reste Chris med direktflyget till Los Angeles för att träffa låtskrivare, producenter och nyckelperson för att på bästa sätt starta upp sin karriär.

Under tiden i Los Angeles hade Idol-juryns Alexander Kronlund förberett en överraskning för Chris Kläfford - ett möte med världens mest framgångsrika musikproducent, Max Martin. På plats i den hemliga MXM-studion i Los Angeles skedde mötet tillsammans med Kronlund, som fortfarande har ett ben på andra sidan Atlanten. 

- Alexander Kronlund känner ju Max Martin så han sa "när du väl är i Los Angeles så måste du ju få träffa Max Martin", berättar Chris Kläfford.

I Nyhetsmorgon  berättade Chris Kläfford även om de övriga framgångarna efter Idol-vinsten samt tankarna på en USA-karriär.
- Jag skulle vilja nå ut till en större massa och det var ju väldigt bra respons från producenterna i USA. Jag skulle ju inte tacka nej, fortsätter Chris Kläfford.

Inom kort kommer vloggar från Chris Kläffords tid i Los Angeles. Håll utkik på Idols sociala kanaler.

Se intervjun från Nyhetsmorgon  här nedan.

Sök till Idol 2021!

PROGRAMINFORMATION
Redan nu kan du söka till Idol 2021 - eller tipsa oss om en vän.

Historisk Idolfinal

Efter semifinalen står det klart att vi har en historisk Idolfinal framför oss. Nadja Holm och Paulina Pancenkov gör upp om att bli Sveriges nästa Idol.

Besvikelse över uppskjuten vaccination: ”Det är tråkigt”

Sverige kommer inte klara att erbjuda alla vaccin under första halvåret i år. Idag berättade regeringen om att man ger upp målet om vaccination till midsommar. Nu siktar man istället på att alla över 18 ska ha fått en första dos till mitten av augusti. Det här möts av frustration från regioner och kommuner och besvikelse bland unga, blanda andra Eduard von Seth.

Idolpodden del 10 - Det stora finalavsnittet

Idolpodden med Alex och Nikki gästas av finalisterna Nadja Holm och Paulina Pancenkov. Vi får höra allt om vad finalisterna tänker kring Idolfinalen, vad de tycker om varandra och vad som skiljer dem åt.