GW:s mord

Kriminalprofessor Leif GW Persson undersöker några av Sveriges mest omtalade mord. Han djupdyker i utredningarna och blottlägger de avgörande detaljerna.

Kriminalprofessor Leif GW Persson undersöker några av Sveriges mest omtalade mord. Han djupdyker i utredningarna och blottlägger de avgörande detaljerna.

GW undersöker "Arbogakvinnan" Johanna Möller

Fallet med sommarstugemorden och Arbogakvinnan Johanna Möller är unikt i svensk kriminalhistoria. En historia om en kvinna som utnyttjar ensamkommande tonårspojkar, om familjemord och en uppmärksam utredare på ett försäkringsbolag.

Den 8 augusti 2015 ringer 40-åriga Johanna Möller SOS, hon har hittat sin make Aki i vattnet utanför familjens sommarstuga i Arboga. När räddningstjänsten kommer till platsen är mannen död och bedöms ha drunknat. Polisen inleder ingen förundersökning och fallet avskrivs som en olycka.

Fyra dagar efter dödsfallet kontaktar Johanna Möller försäkringsbolaget If och vill ha ut den livförsäkring på två miljoner som finns tecknad på mannen. Försäkringsbolaget blir misstänksamma. I juli 2016 överlämnar försäkringsbolaget hela sin utredning till polisen och meddelar att de tror att drunkningen i själva verket varit ett mord. Men polisen vill ändå inte inleda någon förundersökning om brott. Knappt en månad senare, natten till den 3 augusti 2016 blir Johannas mamma och pappa i sextioårsåldern överfallna i samma sommarstuga. Den pappan dör och mamman skadas svårt men lyckas ringa 112.

Polisen intresserar sig för parets nu 41-åriga dotter Johanna Möller och hennes mycket unga pojkvän Mohammad Rajabi som hon träffat på flyktingboendet hon själv driver.


Johanna och Mohammad grips vid Arlanda den 16 augusti. Båda nekar till alla anklagelser och de släpps tre dagar senare även om misstankarna mot dem kvarstår. Efter omfattande spaning och telefonavlyssning häktas paret den 2 september på sannolika skäl misstänkta för mord och mordförsök på Johannas föräldrar. Hon nekar till allt men efter ett halvår i häktet erkänner till slut Mohammad att han dödat och allvarligt skadat Johannas föräldrar, på uppdrag av Johanna.

Den 21 augusti 2017 döms de av tingsrätten för mordet och mordförsöket på hennes föräldrar. Johanna Möller döms också för anstiftan till mord på sin make, men i brist på bevis frias hon i det fallet av hovrätten. Johanna Möller döms slutligen till livstids fängelse och Mohammad Rajabi till 14 års fängelse samt utvisning.

GW:s mord sänds tisdagar 21.00 i TV4 eller när du vill på TV4 Play >>

GW om mordet på 10-åriga Helén Nilsson 1989

Det kommer ta 16 år innan mordet på Helén Nilsson är uppklarat. Under utredningens alla år förekommer då och då en suspekt man som heter Ulf OIsson, en särling som lever ensam med sin hund. Arbetskamraterna kallar honom “Ulf Pervers”.

Leif GW Persson till TV4

TV4 värvar Leif GW Persson.
Kriminologprofessorn tar därmed steget fullt ut till TV4 och kommer att göra såväl ett kriminalprogram, nya avsnitt av GW:s mord, samt medverka regelbundet i Nyhetsmorgon.
- Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson om mordet på Pernilla Hellgren

En kvinna mördas kallblodigt en sommarnatt 2000. Men det tog åtta år innan brottet klarades upp – något som fick fruktansvärda konsekvenser. Leif GW Persson tittar närmare på mordet på Pernilla Hellgren.

GW granskar Knutbydramat

Sex, lögner – och mord. I säsongsstarten av GW:s mord granskar kriminalprofessorn Knutbydramat.
- Det är helt enkelt för mycket, säger Leif GW Persson om dramat.

GW undersöker dubbla dubbelmorden

De kallsinniga dubbla dubbelmorden ägde rum i Jönköping 2015 och har intresserat GW sedan dess. Hör honom berätta om detta unika fall och hur polisen fick fast mördaren.

Privatperson löste mordet på Göran Lundblad

Mordet på den förmögne lantbrukaren Göran Lundblad är ännu ett fall som Leif GW Persson fastnat för i GW:s mord.
Det som gör det speciellt är att det till slut är en privatperson som löser fallet. Hör hennes berättelse i GW:s mord, tisdag 21.00.

Leif GW Persson om mordet på Marina Johansson

Mordet på Marina Johansson är unik rättslig historia, utspelad mellan 2010 och 2014.
Det är en utredning som pågår i tre omgångar, och som fångat Leif GW Perssons intresse i avsnitt tre av GW:s mord.

Ex-sambon finner blodfläck på madrassen

När polisen genomsöker Marinas bostad finner de inget anmärkningsvärt. Det är först när ex-sambon flyttar in i huset som han upptäcker en enorm blodfläck på madrassen.

"Vad fan har hon på sig?"

GW undersöker kläderna Ulla Höglund har på sig på mordkvällen - och hajar till. GW:s mord avsniitt 3.

GW undersöker mordet på Linda Chen

En vecka innan det stundande bröllopet försvinner 32-åriga Linda Chen spårlöst. Därefter försvinner även hennes sambo, som sedan uppger att han blivit kidnappad. Kriminalprofessor Leif GW Persson har länge förbryllats av denna mordgåta. I GW:s mord ger han sin teori om vad som hände den där kvällen.

GW granskar Sveriges mest omtalade mord

Ny dokumentärserie där kriminalprofessor Leif GW Persson berättar om Sveriges mest omtalade mord. Han djupdyker i utredningarna och blottlägger de avgörande detaljerna.