Världens viktigaste kväll

UNICEF:s och TV4:s årliga insamlingsgala.

UNICEF:s och TV4:s årliga insamlingsgala.

David Hellenius och Renée Nyberg leder Världens viktigaste kväll – och roligaste

Världens viktigaste kväll – och roligaste är i år namnet på Unicefs och TV4:s stora årliga insamlingsgala för barn. Programledare är David Hellenius och Renée Nyberg. -"Vi gör det här tillsammans för att det är världens viktigaste kväll. Vi har bägge två besökt flyktingläger och svältdrabbade områden och vet att hjälpen kommer fram och gör stor skillnad för de utsatta barnen. Vi hoppas att vi med både allvar och skratt kommer att slå rekord i antal nya världsföräldrar”, säger David och Renée.

Ledorden för ”Världens viktigaste kväll – och roligaste” är att varje minut räknas. För varje minut dör tio barn av orsaker som går att förhindra. Galan sänds den 1 maj klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play och är ett samarbete mellan TV4 och Unicef, där målet är att inspirera så många som möjligt att bli världsförälder och hjälpa barn i nöd.

- För ett par veckor sedan reste jag, tillsammans med Unicef, till världens största flyktingläger, Cox’s Bazar i Bangladesh. Det människorna där har varit med om är ofattbart. Deras familjer har mördats, kvinnor som våldtagits och torterats, barn som är skottskadade och svårt traumatiserade. Hjälpen i lägret är akut, säger programledaren och världsföräldern David Hellenius.

Förutom David Hellenius resa får tittarna under kvällen även följa med på starka och gripande resor tillsammans med skådespelaren Kjell Bergqvist som åker till Filippinerna där fattigdom och undernäring är ett stort problem. Som alltid är det barnen som drabbas värst och Kjell träffar en fyrabarnsmamma som kämpar för att hennes undernärda barn ska överleva. Programledaren Agneta Sjödin reser till Sydsudan och besöker ett sjukhus där undernärda barn får behandling. Sångaren Martin Stenmarck reser till Uganda och möter barn som är ensamma och måste klara sig på egen hand sedan deras föräldrar har dött.

För musiken under denna känslomässiga kväll står Tomas Andersson Wij och Uno Svenningsson, Mia Skäringer Lazar och Oscar Zia, Darin och Molly Sandén.

Humorstjärnorna Rachel Molin, Christine Meltzer och Anna Blomberg sluter också upp i kampen för världens alla barn och bjuder underhållande komik när de bland annat visar nya, intressanta, sidor av några svenska kändisar.

Under kvällen medverkar även Peter Forsberg, Börje Salming och Malin Berghagen och berättar om sitt engagemang i Unicef.

- Det här är en kväll då vi på TV4 tillsammans med Unicef och alla våra tittare får vara med och göra skillnad för barn i världen som lever under svåra förhållanden. En kväll då vi påminns om att vardagen för många barn handlar om en sak, att överleva. En kväll där vi kan bidra till att försöka göra livet lite bättre för några av dem, säger TV4:s VD Casten Almqvist.

Världens viktigaste kväll – och roligaste sänds direkt från Cirkus i Stockholm den 1 maj klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Om UNICEF
UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, arbetar i över 190 länder för alla barns rätt till överlevnad, trygghet, utvecklingoch inflytande – både på lång sikt och i katastrofer. Uppgiften är att skapa varaktiga förändringar, inte bara för några barn i enby eller i ett land, utan för alla barn i hela världen. Det handlar om att förverkliga barnkonventionen och se till att alla barn fårrent vatten, hälsovård, vaccin, skola, hjälp i katastrofer och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering. De barn som har störst behov får hjälp först, oavsett nationalitet, religion eller landets politiska ledning. Arbetet för barnen finansieras helt av frivilliga bidrag.

Jenny Strömstedt och Daniel Norberg leder Världens viktigaste kväll - och roligaste

Den 4 maj är det dags för TV4:s och Unicefs årliga insamlingsgala Världens viktigaste kväll - och rolígaste. Och i år är arbetet för att skapa bättre förutsättningar för barn extra viktigt. Jenny Strömstedt och Daniel Norberg guidar tittarna genom en kväll som varvar humor och musik med barnens egna gripande berättelser.

Anna Batra: ”David, inte nu igen”

Anna och David Batra kan som vanligt inte komma överens. Sketchen spelas av Louise Nordahl och Shanthi Rydwall-Menon i Mumbo Jumbo.

Molly Sandén - Större

Molly Sandén framför låten Större på Världens viktigaste kväll 2018.

Darin - Tänk dig

Darin framför låten Tänk dig på Världens viktigaste kväll 2018.