Morden i Sandhamn

Svensk kriminalserie, baserad på Viveca Stens bästsäljande deckare. Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar åklagaren Nora Linde (Alexandra Rapaport) mot oanad ondska.

Svensk kriminalserie, baserad på Viveca Stens bästsäljande deckare. Stockholms skärgård är inte så fridfull som du tidigare trott. I takt med att vågorna slår mot klipporna kämpar åklagaren Nora Linde (Alexandra Rapaport) mot oanad ondska.

Nya mordfall skakar Sandhamn

Publikfavoriten Morden i Sandhamn är tillbaka. I den nya säsongen får tittarna följa hur sommargästen Nora Linde, spelad av folkkära Alexandra Rapaport, och kriminalinspektör Thomas Andreasson (Jakob Cedergren) ställs inför oanad ondska i semesteridyllen på vackra Sandhamn.

Den 2 maj har Morden i Sandhamn säsongsstart i TV4. Denna sjätte säsong av den populära filmserien är baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner och bjuder på gästskådespelare så som Linus WahlgrenAlexander Karim och Happy Jankell. I huvudrollen återser vi Alexandra Rapaport som sommargästen Nora Linde, tillsammans med Jakob Cedergren som kriminalinspektör Thomas Andreasson och Sandra Andreis som kriminalinspektör Mia Holmgren.

- Det är oerhört roligt att Morden i Sandhamn äntligen är tillbaka och jag är själv väldigt stolt över den nya säsongen. Samtidigt som tittarna kommer känna igen sig i själva inramningen så finns det också mycket nytt och spännande både vad gäller karaktärerna och handlingen, säger Alexandra Rapaport.

Handlingen utspelar sig liksom tidigare på vackra Sandhamn där sommargästerna intagit ön för semestern. Den till synes idylliska tillvaron med bröllopsplanering, seglarläger och sommarfester visar sig dock snart ha mörka undertoner och den här sommaren blir Thomas och Mia tvungna att hantera svårare fall än någonsin tidigare i form av en ökänd pedofil, hustrumisshandel och grov organiserad brottslighet som skärrar öborna. Samtidigt står både Nora och Thomas inför utmaningar i sina respektive relationer och deras vänskap – eller om det är något mer än så – sätts på prov.

- Det är en fantastisk ny säsong som tittarna får ta del av. Morden i Sandhamn har i snart tio år varit en publikfavorit så den stora utmaningen har varit att behålla seriens unika styrkor samtidigt som vi har fördjupat och förfinat både fallen och karaktärerna ytterligare. Jag både tror och hoppas att det kommer märkas, säger Niva Westlin Dahl, exekutiv producent på TV4 och C More.

Morden i Sandhamn produceras av Filmlance International AB, tillsammans med TV4, ZDFE och ZDF. För regi står Mattias Ohlsson som tidigare regisserat bland annat Arne Dahl-serien, Springfloden och de tidigare säsongerna av Morden i Sandhamn.

Den nya säsongen baseras på fyra filmer – I maktens skugga, I sanningens namn, I fel sällskap och I nöd och lust – och kommer att visas på onsdagar och torsdagar i TV4 med start 2 maj. Redan nu finns dock hela säsongen tillgänglig på C More. 

Norska stjärnan gör ny roll i Morden i Sandhamn

Nicolai Cleve Broch är en mångfacetterad skådespelare som bland annat gjort större roller i Beforeigners (2019), Frikänd (2015) and Uro (2006). Nu gör han sin första roll i en svensk tv-produktion.

C More och TV4 gör ny säsong av Morden i Sandhamn

Det kommer bli en sjunde säsong av tittarfavoriten Morden i Sandhamn, baserad på karaktärerna i Viveca Stens kriminalromaner. Med de nya filmerna, som väntas ha premiär under 2020, går böckerna och filmatiseringen skilda vägar.

Drama-frossa hos TV4 i sommar

När de ljumma sommarkvällarna hägrar verkar vi svenskar vara mer benägna än någonsin att krypa upp i tv-soffan framför en bra serie. Därför har TV4 dramasatsat i år och sommartablån bjuder på flera internationella seriefavoriter såsom norska kriminaldramat Tredje ögat och 1864, ett kritikerrosat kärleks- och krigsdrama om det dansk-tyska kriget.

TV4-profilerna som är nominerade till Kristallen 2013

TV4 har 18 nomineringar till Kristallen 2013. Bland de nominerade finns bland andra Anna Brolin, Kristin Kaspersen och David Hellenius som kan vinna i tre kategorier. Några av TV4-programmen som har chans till tv-priset är Kalla fakta, Så mycket bättre och Sveriges mästerkock. Galan sänds i SVT 30 augusti.

Se succéserien Morden i Sandhamn i TV4 Play

Nora Linde har tillsammans med sina två barn cyklat ner till stranden Trouville på Sandhamn i Stockholms skärgård för att ta ett tidigt morgondopp. Där gör Nora en makaber upptäckt, en manskropp inlindad i ett fisknät har flutit upp till ytan.