Stjärnornas stjärna

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Åtta artister gör upp i en musikalisk mångkamp där de framför tolkningar av kända hits. En panel ger dem feedback och varje vecka måste en deltagare lämna tävlingen, vem det blir är upp till tittarna. Programledare är Petra Mede.

Final i Stjärnornas stjärna

På lördag är det dags att kora Stjärnornas stjärna! Ola Salo och Casper Janebrink står redo att göra upp om den åtråvärda titeln.

Som första utmaning på lördag ska Ola och Casper sjunga varandras genombrottslåtar. Under våren har de tävlande klarat av allt från latin till opera, men nu kommer det ultimata testet. Kan finalisterna bemästra varandras expertområden? Och kanske till och med toppa dem? Ola sjunger Caspers schlagerklassiker ”Eloise” och Casper ger sig på Ola Salos genombrottshit ”It takes a fool to remain sane”.

Andra utmaningen på lördag handlar om att sjunga ”Expertens val”. Jan Gradvall som suttit i expertstolen vid varje sändning har valt ut de nummer ur säsongen då han tycker att finalisterna imponerat allra mest. Till Ola har han valt soulveckans ”Higher and higher” och till Casper har han valt countryveckans ”Chattahoochee”. Frågan är nu om finalisterna är så fullfjädrade entertainers att de lyckas återupprepa samma magi på scenen en gång till?

Som sista gren i finalen ska finalisterna framföra sina egna absoluta drömlåtar. Låtar som betyder något alldeles extra för just dem och som de alltid velat framföra inför publik. Nu kommer äntligen deras dröm gå i uppfyllelse i direktsänd TV. De har fått välja sina låtar helt på egen hand, men nu är kraven också maximala. Experterna och publiken förväntar sig inget annat än ett briljant nummer. Vem pallar trycket bäst? Vem är stjärnornas stjärna?

Se finalen i Stjärnornas stjärna på lördag 5/5 kl. 20.00 i TV4 och på TV4 Play.

Jessica Andersson lämnar Stjärnornas stjärna veckan innan semifinal

I lördagens Stjärnornas stjärna blev det en dubbel utmaning för artisterna då de tolkade två genres under samma kväll; country och visa. Jessica Andersson framförde bland annat en rörande tolkning av Marie Fredrikssons "Tro", men tyvärr räckte det inte hela vägen och hon fick lämna tävlingen.

Mapei lämnar Stjärnornas stjärna efter operakvällen

Ikväll blev det finstämt i Stjärnornas stjärna då programmet bjöd på en kväll på operan med allt från italienska till tjeckiska toner. Mapei framförde en vacker tolkning av Ave Maria, men tyvärr räckte det inte hela vägen.