Se prins Harry och Meghans bröllop på TV4 Play

På lördag gifter sig brittiske prins Harry med amerikanska skådespelerskan Meghan Markle. Följ hela bröllopsceremonien i en enda lång sändning på TV4 och TV4 Play.

Det började som en blind date 2016. På lördag den 19 maj får den amerikanska skådespelerskan Meghan Markle, 36, sin prins Harry under pompa och ståt i St George's Chapel i Windsor Castle.

Hela Storbritannien laddar just nu för vigseln på lördag, som äger rum i St George's Chapel i Windsor Castle. Direkt efter Nyhetsmorgons ordinarie sändning kan tittarna följa brölllopet tillsammans med programledare Jesper Börjesson, som flankeras av hovexperterna Ebba von Sydow och Claes-Johan Larsson. TV4s Anders Pihlblad och Matilda Schroeder rapporterar direkt från Windsor.

Det var i november förra året som det blev officiellt att prinsen gått ned på knä för att fria till Markle i bostaden vid Kensington Palace, enligt en gemensam intervju. Därefter har spekulationerna duggat tätt i brittisk och internationell press kring vilka gäster och artister som ska bli bjudna till bröllopet. Men nu är alltså programmet spikat. De 600 gästerna väntas anlända strax före 12 och själva vigselakten äger rum en timme senare. Efter vigsel åker prinsparet i kortege med häst och vagn omkring Windsor Castle för att sedan anlända till den första av två mottagningar på slottet. Den första är mer officiell och den andra för brudparets familj och privata vänner.

Hållpunkter under lördagen

11.30 Nyhetsmorgons bröllopsspecial börjar. 

12.00. De första gästerna anländer till bröllopsceremonin i St George's Chapel. Ebba von Sydow och Claes-Johan Larsson kommenterar.

13.00 Vigseln inleds.

14.00 Brudparet åker i en kortege med häst och vagn i Windsor.  

15.00 Sändningen slutar. 

Då återvänder äntligen Vänner-gänget till tv-rutan

Hela originalgänget från superhyllade 90-talskomedin ”Vänner” gör snart efterlängtad återkomst i tv-rutan. Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry och David Schwimmer är med i en återföreningen. Tyvärr handlar det dock inte om en helt ny säsong av tv-serien. Streamingtjänsten HBO Max har nämligen avslöjat att det istället endast är ett specialavsnitt som släpps 27 maj. Mattias Bergqvist, tv-kritiker på Expressen, berättar allt vi vet om återföreningen och vilka storsummor skådespelarna dragit in genom åren.

Därför firar vi Kristi himmelfärdsdag: ”En röd dag sedan medeltiden”

Kristi himmelfärdsdag, Sveriges kanske mest kravlösa högtid firas idag.
Hur ska man egentligen fira? Är en fråga många ställer sig. Är det ut i skogen och lyssna efter göken man ska, meta fisk eller dricka öl med kompisar i en tysk park? Förr i tiden gick man ut och välsignade fälten. Just denna dag har överlevt kalenderreformen, berättar Barbro Blehr professor i etnologi som ger dig en snabbkurs i just Kristi himmelsfärd.