Extern länk
Början på sidans innehåll

Nyhetsmorgon

Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport.Direktsänt morgonprogram. Nyheter varvas med fördjupande diskussion...

Titta på TV4 Play
Sociala medier:

Jenny och Steffo på turné i landet – träffar partiledarna

Just nu är Jenny och Steffo ute och reser från Vittsjö i Skåne till Umeå i Västerbotten. Det nya programmet "Jenny och Steffo träffar partiledarna" har premiär i augusti.
– Det är speciellt att träffa partiledarna i de miljöer som format deras politiska övertygelse, säger Jenny Strömstedt.

Uppdaterad: Publicerad:

Platserna har partiledarna själva fått välja. 

– Förhoppningsvis ger våra samtal väljarna en chans att lära känna sina politiker på ett djupare plan och vad de brinner för så att de kan göra sitt val, säger Jenny Strömstedt.

Tittarna får komma nära våra partiledare i samtalen och höra om vilka personer och händelser i livet som gjort att de valt sin politiska inriktning, om de känner att de offrat något på vägen och vilka drömmar de fortfarande hoppas förverkliga. 

– Förhoppningen är att partiledarnas guidning på dessa betydelsefulla platser också blir en vägledning in i deras hjärnor och hjärtan. Varför väljer den ene 11-åringen att gå in i Grön Ungdom när den andra väljer MUF, vad har de fått med sig av barndomen, av första kärleken, av första fyllan. Vad får just dem att i vuxen ålder tro att de är bäst skickade att leda vårt land? Vi hoppas kunna lägga en hittills olagd bit till det pussel som valrörelsen och politiken är, säger Steffo Törnquist.

Platserna som Jenny och Steffo träffar partiledarna på är följande: Annie Lööf i Maramö, Gustav Fridolin i Vittsjö, Ulf Kristersson i Strängnäs, Jimmie Åkesson i Sölvesborg, Stefan Löfven i Örnsköldsvik, Jan Björklund i Skene, Jonas Sjöstedt i Umeå och Ebba Busch Thor i Uppsala.

Premiär måndagen den 20 augusti klockan 21.00 i TV4 och på TV4 Play.