Cookiepolicy - www.tv4.se

Senast uppdaterad 28 maj 2020

VAD ÄR COOKIES OCH VAD ANVÄNDS DE FÖR?

Denna policy förklarar hur vi på TV4 Media AB (”TV4”, ”vi” eller ”oss”) använder cookies, pixlar och liknande teknologier (”cookies”) och din möjlighet att välja hur de ska användas.

På TV4:s webbplats kan vi, eller de tjänsteleverantörer som vi arbetar med, samla in information genom användning av cookies. En cookie är en liten textfil som sparas på din dator eller på motsvarande enhet såsom din surfplatta eller mobiltelefon.

Det finns två typer av cookies; permanenta cookies och sessionscookies. Permanenta cookies lagras som en fil på den digitala enheten under en viss tid tills besökaren på webbplatsen själv, eller servern som sänt dem, raderar dem. Sessionscookies lagras tillfälligt medan besökaren är inne och surfar på en webbplats och försvinner när besökaren stänger sin webbläsare.

Cookies kan vara antingen förstapartscookies eller tredjepartscookies. Förstapartscookies är placerade av webbplatsen som du besöker medan tredjepartscookies är placerade av annan part eller webbplats än den som du besöker. Tredjepartscookies används exempelvis ofta av annonsnätverk för att identifiera en viss typ av användare, använda information om hur en användare konsumerat innehållet på de olika webbplatserna och visa (anpassade) marknadsföringsbudskap på de webbplatser som är med i nätverket.

HUR VI ANVÄNDER COOKIES

TV4 använder cookies för att vår webbplats ska fungera som avsett och för att kunna ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Vi använder även cookies för att kunna leverera anpassat innehåll och marknadsföring till dig på våra egna och tredjeparts webbplatser samt på sociala medier.

Nedan ges detaljerad information om de cookies som vi använder.

NÖDVÄNDIGA COOKIES

Ändamål och insamlade uppgifter

Dessa cookies är nödvändiga för att vi ska kunna tillhandahålla funktioner på vår webbplats och för att säkerställa att webbplatsen, tekniskt och visuellt, fungerar som avsett. Dessa cookies hjälper oss även hålla vår webbplats och dina uppgifter säkra. Dessa cookies samlar t.ex. in uppgifter om vilka webbplatser som du har besökt, hur länge du stannat på webbplatserna, hur du kom dit, vad du klickar på, dina val och vilket land du surfar från. Dessa cookies är nödvändiga och går därför inte att välja bort.

FUNKTIONELLA COOKIES

Ändamål och insamlade uppgifter

Dessa cookies gör det möjligt för webbplatsen att tillhandahålla förbättrad funktionalitet och personlig anpassning. Dessa cookies kan placeras av oss eller av tredjepartsleverantörer vars tjänster vi har lagt till på våra sidor. Om du inte tillåter dessa cookies kanske vissa eller alla av dessa tjänster inte fungerar som de ska.

Tredjepartsleverantörer

Ocast (tredjepartscookies) På denna webbsida samlas all annonsinformation för annonsörer och annonskunder. Cookien sätts endast om en användare har loggat in på Ocast via en TV4 ägd webbsida och håller information om en användare har loggat in på Ocast.

PRESTANDA-COOKIES

Ändamål och insamlade uppgifter

Prestandacookies hjälper oss att samla in information om hur besökare använder vår webbplats och hjälper oss förbättra webbplatsen. Dessa cookies tillhandahåller statistik om prestanda och besökare på vår webbplats. Via dessa cookies kan vi räkna besök och trafikkällor för att vi ska kunna mäta och förbättra hur webbplatsen fungerar. Vi får reda på vilka sidor som är mest och minst populära samt ser vi hur besökare rör sig runt på webbplatsen. All information som samlas in via dessa cookies är anonyma. Om du inte samtycker till den här typen av cookies ser vi inte när du har besökt webbplatsen och vi får inte heller någon information om hur de fungerar.

Tredjepartsleverantörer

Google: På våra webbplatser används följande cookies från Google. Du kan läsa mer om Googles användning av cookies här.

  • Analytics

    innehåller ett slumpat nummer som håller reda på dig som användare. Information som samlas in kopplat till detta nummer används för att förstå besöksmönster, beteenden på webbplatsen och hur många gånger du besökt webbplatsen. Informationen kan därefter användas för att förbättra funktioner och din användarupplevelse. Om du loggar in på vår webbplats så placeras också ett användarID i dessa cookies som är kopplat till ditt användarkonto hos oss. Denna cookie lagras i två år. Du kan välja att avstå från denna typ av cookie

    här

    .

  • Tag Manager

    används för att mäta hur lång tid aktiviteter tar från det att användaren kommit till webbplatsen, t.ex. hur lång tid det tar från det att användaren kommer till webbplatsen till det att användaren startar en video. Denna cookie lagras i en timme.

  • Google Optimize

    används för att testa olika versioner av webbsidor. Ibland testar vi olika versioner av webbsidor för att bättre förstå hur vi ska utforma vår webbplats. Denna cookie håller reda på om du varit med i ett sådant test. Denna cookie lagras i 40 dagar.

Hotjar (förstapartscookie) används för att göra enkätundersökningar, mäta heatmaps, klickmaps och scrollmaps. Denna cookie kan även användas för att säkerställa att besökare inte får samma fråga flera gånger och bara inkluderas i test/undersökningar en gång under ett besök. Denna cookie lagras i 30 dagar. Du kan välja att avstå från denna typ av cookie här.

RIKTADE COOKIES

Ändamål och insamlade uppgifter

Riktade cookies hjälper oss analysera och spåra besökares beteenden för att kunna leverera anpassat innehåll och funktioner baserade på användarval och tidigare besök på webbplatsen. Riktade cookies också användas för s.k. retargeting. Detta innebär att du som besökare, via cookien, identifieras på vår webbplats för att sedan, när du är på en annan webbplats, kan få anpassad marknadsföring från oss eller våra samarbetspartners.

De uppgifter som samlas in via användning av riktade cookies är t.ex. uppgifter om vilka produkter, tjänster eller funktioner som du visat intresse för, gjorda val, hur länge du stannat på sidan, e-post, adress, om du besökt sidan tidigare och från vilket land du surfar.

Tredjepartsleverantörer

Google DoubleClick Floodlight (DV360) (tredjepartscookies) används för riktade annonser som är relevanta för besökaren och för att mäta konverteringar. Du kan läsa mer om annonsering via Googles cookies här och hur du kan ändra dina annonsinställningar för att inte ta emot anpassad marknadsföring här. Denna cookie lagras i 60 dagar.

Adform (Adserver och DSP) (tredjepartscookie) används för att analysera och mäta surfbeteenden på webbplatsen för att mäta effekterna av annonseringen och för att identifiera besökarens intressen för produkter för att kunna visa mer relevanta annonser för specifika målgrupper. Du kan läsa mer om Adforms cookies här och välja avstå från fortsatt användning av Adforms cookies här.

Facebook Pixel (tredjepartscookies) tillhandahålls av Facebook. Pixeln gör det möjligt för oss att visa bättre annonser för dig på Facebooks plattformar och annonsnätverk utifrån ditt beteende på vår sajt. Det gäller endast om du är Facebook-användare och har gett Facebook tillåtelse att visa bättre annonser för dig. Du kan när som helst dra tillbaka den här tillåtelsen, och det gör du på Facebook under Inställningar på ditt personliga konto. Pixeln lagras i 90 dagar.

Facebook-pixeln delar information om ditt beteende till C More och TV4 Play (till exempel vilka url:er du besöker) och lagras av Facebook. Vi som marknadsförare på Facebook, och andra marknadsförare på Facebook, kan sedan bygga målgrupper för våra respektive annonser som till viss del använder pixelinformationen för att skapa målgruppen. Informationen används på aggregerad nivå och kan inte kopplas ihop med dig som individ. Förutom pixelinformationen används annan information om ditt beteende på Facebook. Läs om Facebooks datapolicy för dig som användare här.

Anledningen till att vi använder Facebook-pixeln är att kunna presentera bättre annonser för dig på Facebook exempelvis att marknadsföra ett nytt avsnitt av en serie som vi har i vår tjänst.

För att stänga av annonser på Facebook som är baserade på ditt beteende på Facebook och andra webbplatser, gör så här:

  • Gå till Inställningar på ditt Facebook-konto. Klicka vidare på Annonser i menyn, därefter Annonsinställningar

  • Ändra inställningen från Tillåt till Inte tillåtet för Annonser baserade på information från partner, samt Annonser baserade på din aktivitet i Facebookföretagens produkter som du ser någon annanstans.

Teads (Adserver och SSP) (tredjepartscookie) används för att leverera och mäta effekterna av annonsering och för att identifiera besökarens intressen för produkter för att kunna visa mer relevanta annonser för specifika målgrupper.

SpotX (SSP) (tredjepartscookie) används för att leverera och mäta effekterna av programmatisk annonsering och för att identifiera besökarens intressen för produkter för att kunna visa mer relevanta annonser för specifika målgrupper.

Invidi Pulse(Ad server) (tredjepartscookie) används för att leverera och mäta effekterna av annonsering och för att identifiera besökarens intressen för produkter för att kunna visa mer relevanta annonser för specifika målgrupper.

SOCIALA NÄTVERK OCH INBÄDDAT INNEHÅLL

På vår webbplats kan innehåll och delningsverktyg bäddas in från sociala nätverk, t.ex. Facebook eller Instagram och därigenom kan de även sätta tredjepartscookies på vår webbplats. Tredjepartcookies kan även sättas av en annan webbplats, t.ex. en annonsör som använder cookies för att välja och leverera annonser till besökare och/eller för att mäta effektiviteten av en annons och/eller se hur ofta en besökare klickar på en viss annons och om besökaren vidtog någon åtgärd relaterad till annonsen. Dessa cookies kan variera från tid till annan och regleras av respektive webbplats och är inte kontrollerade av oss. Vi ställer dock krav avseende vilken information som tredjepartscookies tillåts samla in på vår webbplats. Du bör kontrollera relevant tredjeparts webbplats för ytterligare information om dessa cookies och om hur du kan välja bort mottagandet av dem.

SAMTYCKE TILL ANVÄNDNING AV COOKIES

Alla som besöker en webbplats som använder cookies ska få tillgång till information om att webbplatsen använder cookies och hur dessa används. Besökaren ska också samtycka till användningen av cookies. Du samtycker till TV4:s användning av cookies i det cookie-verktyg som presenteras för dig första gången som du besöker vår webbplats.

OM DU VILL UNDVIKA/TA BORT COOKIES

Du kan välja att blockera användandet av cookies genom att gå till sidfoten på webbsidan och välja cookie-inställningar.

Du kan välja att blockera användandet av cookies och/eller ta bort cookies som finns lagrade genom inställningar i din webbläsare. Hur detta görs till skiljer sig åt mellan olika webbläsare och det går att läsa mer om hur du går tillväga i instruktionerna till webbläsaren alternativt i den hjälpfunktion som finns i de flesta webbläsare. Mer information om hur du hanterar och tar bort cookies finns även på följande hemsida: www.aboutcookies.org eller www.allaboutcookies.org.

Vissa tjänsteleverantörer, t.ex. Google och Adform, tillhandahåller även egna verktyg som möjliggör för dig att avsäga dig fortsatt marknadsföring. När detta är fallet länkar vi till dessa verktyg i den informationen om våra tredjepartsleverantörer ovan.

Observera att en blockering av cookies kan resultera i att du inte får tillgång till alla sidor och funktioner på vår webbplats. Det kan även komma att försämra din användarupplevelse.

BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

Vissa av våra cookies samlar in personuppgifter, dvs. uppgifter som kan användas för att identifiera dig som individ. För sådan personuppgiftsbehandling är TV4 AB personuppgiftsansvarig. Mer information om hur vi använder dina personuppgifter och för information om dina rättigheter enligt dataskyddslagstiftningen beskrivs i vår personuppgiftspolicy här.

Fira jul hos TV4 med årets julvärd Tilde de Paula Eby

Julafton närmar sig med stormsteg och på TV4 blir det en fullmatad dag där Tilde de Paula Eby gör tittarna sällskap från morgon till kväll. Julaftonens höjdpunkt blir den stjärnspäckade julkonserten Late Night Christmas där bland andra Carola, Jill Johnson och Måns Zelmerlöw medverkar. Dagarna innan och efter julafton bjuder TV4 dessutom på ett brett utbud med fokus på julförberedelser och summeringar av året som gått.

Kristina Wijk - först ut i TV4-rutan

Kristina Wijk (numera Svahn) var TV4:s första hallåa och på TV4:s premiärdag 15 september 1990 var hon först ut i rutan och presenterade den nya kanalen. Nu berättar hon bland annat om den där första sändningen - och vad hon gör idag.

Anna Lindmarker om sina TV4-minnen

Anna Lindmarker började tidigt med journalistik och har sedan 1997 varit en del av TV4Nyheterna, där hon idag arbetar som nyhetsankare. I samband med TV4:s 30-årsfirande berättar hon nu om sina TV4-minnen.

Olof Lundh om första tiden på Fotbollskanalen

År 2006 fick Olof Lundh uppdraget att starta Fotbollskanalen.se och sedan dess har han varit en del av TV4. Under åren har han vunnit priser som "Årets sportjournalist" och Fotbollskanalen Europa blev framröstat till bästa program och fick Guldskölden av SvenskaFans läsare. Nu berättar Olof om din första tid på Fotbollskanalen.

TV-utbudet hos Com Hem blir digitalt - Så ser du TV4

Den 8 september 2020 går Com Hem över till att sända tv-kanaler helt digitalt och de analoga kanalerna utgår. Om du är Com Hem-kund kan du läsa mer nedan om vad detta innebär för dig och hur du kan fortsätta titta på TV4.

Träffa ditt livs kärlek på ett helt nytt sätt - Kärleken flyttar in

Har du tröttnat på flyktigt svajpande i dejtingappar? Den 16 november är det premiär för dejtingprogrammet Kärleken flyttar in där singlar får tid att finna äkta kärlek. Varje potentiellt par tillbringar minst 24 timmar tillsammans i ett kameraövervakat hus och tittarna kan följa deras resa.

Sök till ditt livs utmaning - ny serie på TV4

Är du redo för ditt livs utmaning? TV4 söker nu deltagare till en ny programserie. Vi är på jakt efter 12 män och kvinnor som tror sig vara redo för det tuffaste provet hittills i svensk TV.

TV4 värvar Lotta Lundgren och Erik Haag

TV4 knyter den hyllade programledarduon Lotta Lundgren och Erik Haag till kanalen. Publikframgångarna har avlöst varandra under deras tid på SVT, och när inspelningarna tillsammans med TV4 nu startar handlar det om en helt ny programsatsning som inte liknar något duon har gjort tidigare. ”När TV4 hörde av sig föll alla bitar på plats”, säger Lotta Lundgren om det nya samarbetet.

TV4-fiera dina videomöten

Byt bakgrund till något med lite mer TV4-känsla! Vi guidar hur du byter till en roligare bakgrund i Teams och Zoom.

TV4 samlar programinnehåll under Viveka Hansson

TV4 Media samlar ansvaret för program, nyheter och aktualitet under en programdirektör. Viveka Hansson blir ny chef för programavdelningen och får därmed det övergripande ansvaret för både allmän-tv och nyhetsproduktionen för i huvudsak TV4-kanalen.

Till alla tittare

Till alla er runt om i landet som följer våra nyheter och program.

Just nu gör vi allt på TV4 för att berätta vad som händer, behovet av information om den kris vi är inne i tillsammans med resten av världen är enormt.

Visselblåsning

TV4 Media har en visselblåsartjänst där alla medarbetare, både anställda, konsulter och medarbetare hos de produktionsbolag som producerar vårt innehåll, kan anmäla allvarliga oegentligheter. Tjänsten hanteras av en oberoende aktör och den som anmäler kan vara anonym.

Seriehöst - Frossa i hyllade serier helt gratis på TV4 Play

Sci-Fi-drama med Sean Penn i The First, ruggiga brittiska thrillers och den mysiga australiensiska dramakomedin Five Bedrooms är bara några av höjdpunkterna du har att se fram emot när TV4 Play har bullat upp med förstklassiga serier för höstmörkret.

Världssuccén The Masked singer kommer till Sverige och TV4

Underhållande sångnummer, spektakulära masker och hemlighetsmakeri på en nivå som aldrig tidigare skådats. Så kan tv-världens senaste succéformat The Masked singer summeras. Nu kommer den helt unika och färgstarka tävlingen till TV4. David Hellenius leder storsatsningen.

Ta med Ernst på semestern!

Nu kan du äntligen se TV4 Play utomlands. Från och med midsommar fungerar tjänsten inom hela EU och Norge.

Våra programledare utsatta för falska annonser

Problemet med falska annonser och artiklar på nätet, där våra kända programledare och nyhetsankare utnyttjas, har ökat kraftigt den senaste tiden. Annonserna handlar för närvarande ofta om skönhetsprodukter och annat hälsorelaterat.

TV4 – nu i din Samsung Smart TV!

Från och med nu kan du streama alla dina favoritprogram från TV4 direkt i din Samsung Smart TV. Med den nylanserade TV4-appen kan du nu på ett enkelt sätt ta del av det breda utbudet av program, serier och livesändningar när du vill.