Början på sidans innehåll

Sommar med Ernst

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Ernst Kirchsteiger reser till olika platser runt om i Sverige där han med sin smarta och enkla inredningsfilosofi hjälper familjer med olika sommarprojekt.

Sponsorer

Hemköp
Kvix
Löfbergs
Kungsörnen

Inköpslista för avsnitt 2 av Sommar med Ernst

2018-07-19 • Åsa Örtengrenasa.ortengren@bonnierbroadcasting.com

Bygget i kvarnen tar stora kliv framåt i säsongens andra avsnitt av Sommar med Ernst. Då kvarnens entréplan fått nya väggar och golv så har det blivit dags för Ernst Kirchsteiger att ta sig an sitt första rum inomhus. Ernst vill börja med att ge kvarnen en vacker och funktionell hall. Till hallen bygger han en hatthylla av trä och flätad sadelgjord. Han bygger dessutom ett bord som i all sin enkelhet skapar stor förvåning. Utanför kvarnen bygger Ernst och Mackan ett trädäck som sträcker sig ut över den brusande bäcken. Då trädäcket väl är klart så blir det den perfekta platsen för Ernst nybyggda fåtöljer som är tänkta att stå ute och bara blir vackrare med åren. Till trädäcket syr han även sittkuddar av mjölsäckar. Slutligen så bjuder Ernst snickarna Mackan och Kajsa på något de sent ska glömma. Han steker citronmarinerade lammracks som får sällskap av en ljummen potatissallad med grillade sommarprimörer.

Ernst bästa knep för att lyckas med risotto

6 min 20 sek

Kantareller, kräftor och små arga korvar finns med när Ernst Kirchsteiger ska laga risotto i programmet "Ernst bästa sommarmat". Och det finns ett sätt att få fram maximal smak på sin ris-rätt.

Ernst granola som smakar äppelkaka

5 min 41 sek

Ernst Kirchsteiger lagar lyxig frukost med granola som smaka äppelkaka, smoothie och maffiga mackor i programmet "Ernst bästa sommarmat".